Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Începe SIMULTANUL! Vezi programul şi detalii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

A VIII-a editie a Festivalului Simultan se va desfasura in perioada 11-13 octombrie, avand ca tema
‘The Beginning of The End’ (TBOTE). Tema doreste sa reflecteze asupra fenomenului 2012, care cuprinde o serie de ipoteze cataclismice sau de transformare.
Anul 2012 este considerat anul schimbarilor, s-au nascut diverse teorii conspirationiste asupra apocalipsei si sfarsitului lumii – aceste credinte sau speculatii sunt legate de calendarul lung Mesoamerican, conform caruia se incheie un ciclu in istoria Terrei si a omenirii. O interpretare New Age-ista a acestei tranzitii ar fi ca aceasta data marcheaza inceputul unei noi ere, o transformare pozitivă fizică sau spirituală, abandonarea dependenţei de planul material permitand umanităţii să intre într-o nouă epocă, una a armoniei universale.
Oamenii de ştiinţă au respins propunerile ca pseudostiinta, declarând că aceasta intră în conflict cu observaţii simple astronomice şi vizeaza distragerea atentiei de la probleme mai importante, cum ar fi încălzirea globală şi pierderea diversităţii biologice.
Aceste teorii par indepartate si neclare in raport cu presiunea prezentului si incertitudinea viitorului apropiat.

SIMULTAN este un festival dedicat artei media si experimentului artistic, facand o punte de legatura intre diferite medii.
Initiat de un grup de artisti, festivalul Simultan s-a nascut ca un proiect artistic avand scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locala, incurajand formele noi si inovative de exprimare artistice, in domeniul artei vizuale si sonore.
Anual, in cele trei zile de evenimente au loc proiectii de arta video, live performance-uri audio-vizuale, concerte de muzica experimentala, instalatii si conferinte.
Festivalul prezinta atat proiecte si artisti locali, cat si nationali si internationali, cu sprijinul diferitelor centre culturale straine, care desfasoara activitati in Romania. Astfel evenimentul isi propune stabilirea de noi legaturi culturale si artistice intre scena artei romanesti si cea internationala
In  cele trei zile de evenimente au loc proiectii de arta video, live performance-uri audio-vizuale, concerte de muzica experimentala si conferinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare