Castelul Huniade nu va fi pus în valoare cu fonduri europene. De ce conducerea CJ Timiş nu a aplicat pentru finanţare de UE pentru Muzeul Banatului

- Advertisement -

Consiliul Judeţean Timiş încheie anul 2016 fără a depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirii Castelului Huniade în care ar trebui să funcţioneze Muzeul Banatului, mutat de ani buni la Bastionul Therezia.

Lucările de reabilitare a clădirii Castelului durează de zece ani şi în ciuda speranţelor conducerii CJ Timiş, ele nu au fost finalizate la timp pentru depunerea unui proiect la ADR Vest până la sfârşitul lui 2016.

„Săptămâna trecută am fost notificaţi de către constructori privind finalizarea lucrărilor, aşa că a fost convocată comisia de recepţie. S-au întrunit vineri, săptămâna trecută, dar a lipsit reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi trebuie reluată procedura. Următorul termen a fost anunţat pentru 20 ianuarie ca să se verifice lucrările executate şi întreaga documentaţie aferentă, cartea tehnică să se vadă cum au fost închise autorizaţiile de construcţie emise de Primăria Timişoara şi trebuie verificate cum au fost închise toate procedurile şi pune în aceeaşi formulă. Nu am renunţat nici pe departe la acest proiect, că trebuie realizată întreaga documentaţie pentru că nu te duci numai cu proiectul scris, că au început să lucreze la scrierea proiectului pentru accesarea de fonduri europene, doar că el trebuie depus cu DALI şi cu expertiză. Până nu tragem linie şi nu vedem care este situaţia existentă cu privire la îndeplinirea obligaţiilor contractuale, nu putem avea aceste documente finalizate”,a declarat vicepreşedintele CJ Timiş, Roxana Iliescu.

Deşi a promis că în mandatul său CJ Timiş va accesa fonduri europene pentru proiecte importante, şeful CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a comentat astăzi că „Această telenovelă legată de Muzeul Banatului sper să se închidă, având în vedere că s-au terminat lucrările. Vă spun că nu am fost de accord să depunem orice proiect numai de dragul de a depune, aşa cum a fost în trecut şi mai apoi nu au devenit eligibile doar pentru că nu s-au terminat anumite lucruri. Acestă telenovelă de zece ani legată de Muzeul Banatului cred că trebuie să aibă un sfârşit. Eu nu că nu vreau să accesăm fonduri europene, dar nu cu orice risc din punct de vedere al acestei instituţii. Dacă s-au făcut lucruri în aceşti zece ani pentru care trebuie să răspundă unii, nu o să scape din cauză că noi suntem pe repede înainte acuma şi trebuie să semnăm nişte acte ca să accesăm fonduri europene. Nu, se clarifică această situaţie, respectiv se clarifică toate actele făcute şi, dacă sunt în regulă, mergem mai departe, dar nu să folosească dorinţa noastră de a accesa fonduri europene ca să ascundă anumite lucruri”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Vărădia, printre ultimele redute bănățene ale pescuitului la crap

Dacă ţările vecine precum Serbia şi Ungaria beneficiază de...

De-a hoții și vardiștii. Fostul șef al Poliției Lugoj a recunoscut că este infractor!

La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru...

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare