NEPUTINȚA autorităților și șoferii NESIMȚIȚI crează HAOS pe nou-deschisa stradă Ștefan cel Mare din Timișoara FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Cu câteva zile în urmă, traficul rutier de pe strada Ștefan cel Mare a fost deschis pe partea reabilitată, fiind închisă circulației cealaltă porțiune, de pe latura opusă liniilor de tramvai. Foarte bine, pentru că trebuie reabilitată și acea porțiune a străzii, doar că deschiderea traficului s-a făcut cu… picioarele, nicidecum cu capul. Acesta a fost deschis în ambele sensuri, adică pe sectorul de pe strada Ștefan cel Mare pe care se circula în mod normal (când aceasta era deschisă în totalitate) se circulă pe câte o singură bandă în ambele sensuri. Nici asta nu e rău, dar aici intervine prima ”belea”.

Încă dinaintea deschiderii traficului pe porțiunea reabilitată, primarul Timișoarei specifica suficient de clar faptul că ”se va putea intra de pe Eroilor pe Ștefan cel Mare, dar numai la dreapta și, respectiv, se va putea ieși de pe Ștefan cel Mare spre Eroilor, dar numai cu viraj la dreapta”. De ce? Simplu! Pentru a nu bloca traficul de pe Ștefan cel Mare care este oricum ”gâtuit” de șantier, cu atât mai mult că strada amintită este chiar ”șoseaua de centură” care face legătura între adevărata variantă ocolitoare și Calea Buziașului, respectiv Calea Șagului (pe bulevardul Liviu Rebreanu).

Un lucru la care nu s-au gândit autoritățile când au deschis traficul a fost faptul că șoferii NU vor ține cont de indicatoarele rutiere și cu atât mai puțin de ”vorbe” și vor vira în mod deosebit spre stânga, de pe strada Eroilor de la Tisa, pe strada Ștefan cel Mare, pentru că deh! Așa-i românu’ (șoferul român)! Dacă nu trece dincolo de limita legală nu e sănătos! Un alt lucru la care nu s-au gândit DELOC autoritățile este acela că pe strada Eroilor de la Tisa, de la un capăt și până la celălalt s-au format o serie de ”autogări”, mai mult sau mai puțin clandestine, iar toate autocarele merg dinspre Aleea FC Ripensia spre Ștefan cel Mare, iar acolo, v-ați prins! Fac stânga! Zilele trecute am asistat la un incident în care un autocar a ieșit în intersecție și l-a ”frecat” bine pe cel care tocmai îi cedase trecerea, deși nu era obligat să facă asta, pentru ”profesionistul” de la volanul autocarului, incidentul trecât absolut ”neobservat”, iar ”fraierul” cu autoturismul julit rămâne cu paguba, pentru că autocarele nu sunt tocmai ușor de virat acolo, dar asta-i altă poveste… Și vă imaginați fiecare cât timp îi este necesar unui șofer de autocar să facă ”manevre” într-o intersecție atât de înghesuită cu un trafic atât de intens!

De ce mai sunt vinovați șoferii? Odată ce-ai intrat de pe Ștefan cel Mare pe Eroilor de la Tisa, ești ”obligat” să încalci legea, la fel cum ești obligat să încalci linia continuă, pentru că pe sensul de deplasare spre Complexul Studențesc strada este blocată cu mașini, deși pe stâlpi sunt montate indicatoare cu ”Oprirea Interzisă”! E adevărat că unul e cam ”acoperit” cu frunzele unui copac, dar restul sunt foarte vizibile.

Revenind la autorități, să specificăm că nu fac referire numai la Poliție (care ar trebui să sancționeze șoferii care parchează sub indicatoarele ”oprirea interzisă”) ci și la instituțiile care au permis ca în zonă să se mute ”Centrul de Relații cu Clienții” al E.ON,- o instituție ”vizitată” de zeci, poate sute de oameni zilnic, oameni care nu au unde-și parca mașinile și nici măcar bicicletele, în cazul în care au ”nevoi” la acest Centru, întrucât clădirea în care acesta funcționează nu dispune de locuri de parcare pentru clienți, asta fiind unul dintre motivele pentru care pe partea drepată a străzii Eroilor de la Tisa, pe sensul de deplasare spre Aleea FC Ripensia e plin de mașini, PARCATE ILEGAL. La fel cum sunt și cele parcate pe trotuarul din fața Centrului de Relații cu Clienții al celor de la E.ON, dar oare îi pasă cuiva???

PS: Mai mult de jumătate din șoferi virează, ilegal, la stânga, iar situația se repetă zi de zi (lucrătoare, cel puțin), fără ca cineva să ia măsuri…

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din...

Trei maşini avariate, la Timişoara, după ce un şofer a ignorat indicatorul STOP

Accident spectaculos la Timişoara, astăzi. În coliziune au fost...

Din aceeași categorie

Categorii Populare