Eveniment UNIC în Timișoara. Ce donație au făcut atelierele din orașul Faenza, renumit pentru ceramica sa

Date:

Un eveniment unic va avea loc în Timișoara, joi, 15 octombrie, de la ora 16.00, atunci când se va inaugura proiectul „Una Casa di Ceramica”, organizat de dl. Vittorio Maggi, cetățean de onoare al Timișoarei și membru în consiliul director al Asociației Casa Faenza. Prin acest proiect, orașul Faenza, capitala și patria istorică și mondială a ceramicii, a vrut să îmbogățească zidurile unei clădiri care nu întâmplător îi poartă numele.

Cinci pereți exteriori ai clădirii Casa Faenza au fost în totalitate acoperiți cu opere artistice din ceramică, donate de numeroase ateliere din oraș și au fost aplicate sculpturi realizate de șase artiști de renume internațional, dintre care trei câștigători ai premiului „Faenza”, cel mai vechi și cunoscut concurs de ceramică din lume.

Evenimentul va avea loc la sediul Asociației Casa Faenza, de pe Aleea Sănătății nr. 15. Clădirea găzduiește copiii cu tulburări de spectru autist, fiind inaugurată în anul 2000 ca încoronare a înfrățirii dintre orașul Faenza, din Italia, și Timișoara, fiind primită ca o donație.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare