Ca la Netflix: Dominic Fritz renunță la ”penalul” Nanu de la Colterm SA, dar denunță o conspirație a unor ”băieți deștepți”

- Advertisement -
Indiferent din ce unghi sunt privite lucrurile, se vede de la o poștă că USR+ Timiș nu are nicio treabă cu administrația publică. Mai degrabă, le are cu Facebook-ul, cu transmisiile live pe rețelele de socializare și cu coordonarea hoardelor de postaci de pe online.

Or fi unii dintre ei ”băieți faini”, o fi Dominic Fritz specialist la făcut sarmale, o fi Ruben Lațcău un tătic extraordinar dar atât. Nimic mai mult! Restul e manipulare, exercițiu de PR. Administrație ioc!

La aproape 48 de ore de la izbucnirea scandalului mediatic, vizavi de proaspătul director al Colterm SA Timișoara, Bogdan Nanu, Dominic Fritz și-a făcut curaj, în sfârșit, să iasă la o declarație de presă. E prima de acest gen, pe Facebook, în regim live!

Dacă până acum, transmisiile din Primăria Timișoara durau cel puțin o oră, azi, când orașul de pe Bega e în flăcări, edilului i-a luat două minute ca să transmită că se desparte de ”penalul” Bogdan Nanu. În rest, fără întrebări din partea mass-mediei!

Semn că Fritz este încă extrem de rănit din cauza dezvăluirilor de presă cu atât mai mult cu cât el este cel care l-a propus, numit și girat în funcția de director al Colterm SA pe Nanu, umflându-l cu pompa și numindu-l salvatorul termoficării centralizate bănățene.

Doar că, la câteva zile de la odele în metru antic, dedicate cu atâta noblețe și finețe lui Bogdan Nanu, primarul Timișoarei a aflat din presă că ”giratul” nu este altceva decât un infractor de drept comun, fiind condamnat, în urmă cu 20 de ani, pentru fapte de natură economică.

Nici mai mult nici mai puțin, Nanu, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, culmea germane, a băgat mâna adânc în finanțele societății, drept pentru care a fost condamnat penal și pus să dea banii înapoi.

Chiar dacă Bogdan Nanu, într-un târziu, și-a asumat greșeala, aruncând totul pe ”valurile tinereții” și mizând pe cartea că ”omul merită o a doua șansă”, USR+ Timiș a ales să joace o altă mână, una extrem de perversă, în ciuda faptului că unii dintre ”plusiști”, în mod public, au cerut demiterea de urgență a directorului Colterm SA și asumarea răspunderii colective pentru o asemenea eroare…umană!

Practic, useriștii au tras de timp, au fugit de responsabilitate și de situația absolut penibilă, intrând într-un joc de-a hoții și vardiștii: ”…datorită faptului că nu există date pe platformele juridice, existența acestui istoric nu a putut fi verificată de nici unul dintre forurile de conducere ale PLUS, deoarece faptele sale au fost reabilitate si nu apar în cazierul judiciar”.

Așadar, ”oamenii noi” recunosc că Nanu a fost reabilitat ceea ce, logic, înseamnă că, inițial, acesta suferise o condamnare, doar că nu e suficient ca presa să scrie și să prezinte dovezi – documente lizibile în facsimil, inclusiv declarația de recunoaștere a faptei, scrisă și semnată de Bogdan Nanu – atâta timp cât forurile interne nu au găsit documentația pe online, tocmai pentru a face propria investigație! Mai exact, activități de detectiv privat! Incredibil

Slalom uriaș

Între timp, tot ieri, la 24 de ore de la dezvăluirile de presă, pentru a mai lua din presiunea politică, Bogdan Nanu s-a autosuspendat din partid și s-a pus la dispoziția colegilor săi, până la lămurire situației.

Tot ieri, în plin scandal Colterm SA, Fritz anunță pe Facebook, ceea ce toată lumea știa, deja: că și-a mai tras doi consilieri personali, ambii, la fel ca toți oamenii de până acum ai primarului, niște zmei, niște greuceni.

Astăzi s-a aflat că unul dintre ei, nu are studii superioare! Și tot aseară, în stil userist, Fritz a evitat să răspundă direct la întrebarea, dacă-l va demite sau nu pe Nanu, declarând că: ”Obiectivul primarului este reușita procedurii de concordat preventiv de care depind evitarea insolvenței Colterm și reechilibrarea bugetului Primăriei”.

Cu alte cuvinte, extrem de voalat, sloganul ”fără penali în funcții publice” nu se aplică în cazul lui Bogdan Nanu, vorbitor de limbă germană! Evident, răspunsul lui Dominic Fritz a creat tulburări în rândul useriștilor bănățeni, pe grupurile interne de socializare aceștia fiind mai mult decât vehemenți împotriva logicii primarului.

Adevărul e că, încă de dimineață, după 36 de ore de circ mediatic, semnalul a venit de la Cristian Moș care, printr-un comunicat public, i-a forțat mâna lui Fritz, luându-i fața și lăsându-l în offside clar: ”Nu mă îndoiesc de faptul că echipa lui Dominic Fritz face toate demersurile necesare pentru a realiza ceea ce au promis timișorenilor. Am încredere că deciziile luate de primarul USR PLUS vor fi în acord cu valorile partidului nostru. «Fără penali în funcții publice» nu este un simplu slogan pentru USR, ci este fundamentul pe care am fondat și am crescut acest partid. În calitate de președinte USR Timiș mi-am asumat că nu voi tolera niciodată ca persoanele care au sau au avut probleme penale să candideze pentru funcții publice din partea partidului nostru”.

Fritz, în offside

Ulterior, azi, după orele prânzului, Dominic Fritz a ieșit la o declarație de presă, neavând nicio altă soluție în fața offside-ului lui Moș și a presiunii publice. Extrem de nervos, fără niciun zâmbet, după ce a lăsat să se înțeleagă că a renunțat la serviciile lui Nanu, primarul Timișoarei a transmis un mesaj către anumite entități, fără să le nominalizeze, pe care numai el le cunoaște, dacă acestea într-adevăr există.

Pur și simplu, afirmații aruncate în eter, fără nicio altă explicație: ”Pentru cei care profită politic de acest lucru, am un mesaj clar: vom continua să oprim robinetele de bani. Să nu fim naivi – nu este întâmplător că revelațiile au ieșit la iveală, cu o zi înainte ca Bogdan Nanu să propună CA desființarea a două posturi de conducere. Urmează să tăiem robinetele și este evident că rezistenta celor care au profitat până acum este uriașa și brutală”.

Cu alte cuvinte, Dominic Fritz sugerează, cu subiect și predicat, că dezvăluirile de presă nu sunt deloc întâmplătoare. Ba mai mult, că au fost calculate și lansate fix cu o zi înainte de un Consiliul de Administrație al Colterm SA, în care Bogdan Nanu ar fi urmat să ceară desființarea a două posturi de director, teorie susținută, în mod public, chiar si de Nanu, în cadrul unei intervenții, după declanșarea circului mediatic.

În logica lui Fritz și a lui Nanu, desființarea a două posturi de director ar scoate Colterm din pragul insolvenței, ceea ce e o aberație. La fel de mare ca și inducerea impresiei că, în spatele circului, ar sta grupuri de interese, conectate la bani mulți, care vor să căpușeze, în continuare, Colterm SA.

Asta, ar fi stat în picioare dacă Fritz ar fi avut bărbăția ca, după ce a aruncat mingea în teren, să și nominalizeze cine sunt ”băieții deștepți”, care trag sforile și stau în umbra. Până atunci, afirmația rămâne o simplă poveste.

La fel ca și cea care ne spune că investigația de presă a fost lansată pe piață cu o zi înainte de un CA al Colterm SA, ceea ce este iarăși o minciună și o neasumare a unei realități simple: neverificarea unui background al unui om care urmează să fie propus într-o funcție publică!

Mai mult decât atât, iată încă un element că declarația lui Fritz nu este decât o pură fabulație, iar conexiunile logice sunt făcute haotic. Dacă ”detectivii” de la USR+, experți în online, ar fi avut curiozitatea ar fi găsit, în mediul virtual, un articol de presă, apărut exact cu 10 zile în urmă, care spune că promovarea lui Nanu nu a scăpat ochilor vigilenți ai unor lucrători cu state vechi de la Poliția Economică.

Mai mult explică: ”…nu puțini dintre polițiștii care au activat în sistem, in ultimii 10 ani, atrag atenția ca primarul Timișoarei, dintr-o insuficienta verificare a trecutului profesional al noului director (n.n – Bogdan Nanu), mai ales a umbrelor din cariera sa de auditor financiar, ar putea ajunge la concluzia că a pus “lupul paznic la oi”. Ce nu apare în CV-ul lui Bogdan Nanu, dar este consemnat într-un anumit dosar de care s-au ocupat ofițerii de la Economic”.

Ca atare, poveștile cu bau-bau, conspirațiile cu ”grupuri de interese” nenominalizate și, chipurile, atac de presă cronometrat nu sunt altceva decât scenarii ieftine, menite să deturneze atenția publicului de la un simplu element: gafa lui Dominic Fritz și amatorismul USR+!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=11tWv1cYYhw]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img