ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dedicație de 8 Martie pentru IPJ Timiș! Clubul de manele ”Tabaco” a sărbătorit Ziua Femeii cu public și cu un concert live, în plină carantină a Timișoarei

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Și ce dacă?! Asta va spune, probabil, din nou, comisarul-șef Dan Stoicănescu, interimarul aflat la conducerea Inspectoratului de Poliție Timiș.
Atâta timp cât, din punctul său de vedere, așa cum a declarat, în repetate rânduri, ”acolo, lucrurile sunt clare”. Atât de ”clare” încât dedicațiile curg și azi, iar maneliștii rup ringul de dans, în lock-down.

Cert e că mai marele IPJ Timiș nu a forțat barierele lingvistice când a folosit termenul de ”clar” atâta timp cât limpezimea asta a ideilor și concluziilor e doar în capul domniei sale, din moment de ce realitatea din teren e cu totul alta. Complet diferită. Probată video!

Și da, comisarul-șef Dan Stoicănescu nu e de departe de adevăr când spune că, în cazul clubului de manele ”Tabaco-No Mercy” din Timișoara lucrurile sunt ”clare”. Acum, e ”clar” și pentru noi toți că un club care funcționează nestingherit, în plină restricție, și care nu e la prima abatere flagrantă de acest gen, nu poate activa, date fiind circumstanțele actuale, decât dacă are protecție. În uniformă, nu divină!

Cert e că nimeni nu ar fi aflat nimic despre toată situația asta halucinantă, în afară de polițiștii de la Secția 2 Timișoara și IPJ Timiș dacă, pe data de 7 februarie a.c., la ora 3 dimineața, unul dintre clienții clandestini ai clubului de manele ”Tabaco-No Mercy”, Alin-Cristian Ancău, nu ar fi fost rupt cu bătaia de un celebru interlop, Alexandru Cojocaru, zis ”Calu” care, în noaptea respectivă, presta activități de bodyguard!

Ca urmare a incidentului, Alin Ancău a ajuns pe Secția de Neurochirurgie cu ”fractura oaselor nazale, fractura altor oase ale craniului și feței, hemoragie conjunctivală, leziuni intracraniene, pierdere de lichid cefalorahidian”. Practic, așa cum rezultă din epicriza medicală, Alin Ancău a suferit un traumatism cranio-facial ca urmare a unei heteroagresiuni.

În spital, victima a stat 5 zile. Ulterior, s-a prezentat la un medic-legist care, pe data de 12 februarie a.c., a stabilit că petrecărețul, client clandestin al clubului ”Tabaco”, are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, ”dacă nu survin alte complicații”.

Poliția adulmecă

Este evident că din cauza agresiunii fizice, pe care a suferit-o Alin Ancău, medicii de gardă ai Spitalului Județean Timișoara au fost obligați să anunțe incidentul la IPJ Timiș. Poliția a venit, a luat la cunoștință despre incidentul cu violență, care s-a petrecut într-un club ilegal de manele, a povestit cu victima și a plecat.

Nu înainte de a-l înștiința pe Ancău să treacă pe la Secția 2 Poliție Timișoara, când se va externa din spital, ca să-și completeze declarația. Cam asta a fost toată ”cercetarea”, căci după ce a părăsit unitatea sanitară victima agresiunii nu a avut parte de o anchetă ci, mai degrabă, de rugăminți fierbinți de a se împăca cu organizatorul evenimentului, sirianul Atef Hammad, și cu bodyguardul Alexandru Cojocaru, zis ”Calu”.

Și da, intermediarii erau oamenii în uniformă de la MAI! Cert e că, la o săptămână după incidentul violent, care a avut loc în clubul ”Tabaco”, în dimineața zilei de 7 februarie ac, activitatea localului a continuat nestingherită. Din nou, pe data de 15 februarie a.c., maneliștii au luat cu asalt locația ca să-l sărbătorească pe Sfântul Valentin, așa cum rezultă și din imaginile video pe care le-au surprins reporterii de la ”Vocea Timișului”.

Semn că unii nu dau doi bani pe regulile de pandemie și nici pe lege! Și e cât se poate de clar că IPJ Timiș nu a luat măsurile necesare pentru că lucrurile ar fi stat cu totul altfel, iar clubul clandestin ar fi avut demult lacătul pe ușă. Mai mult, IPJ Timiș nu poate să susțină că nu știa că la ”Tabaco” dedicațiile muzicale curg, fără întrerupere, în weekend cu atât mai mult cu cât Facebook-ul e plin de live-uri, tag-uri și poze din pandemie și lock-down, care vizează locația păstorită de sirianul Atef Hammad.

Altfel, e chiar rușinos! Nu numai pentru angajații IPJ Timiș ci, în special, pentru polițiștii de la Serviciul/Biroul de Investigații Criminale care, chipurile, de mai bine de 8 luni – nu de 6 zile, atât cât le-a trebuit ”să-l împacheteze” pe Ionuț Nasleu, fostul șef al SC Piețe SA – ”stau cu ochii pe locație” și, sub identități false de Facebook, travestiți în blonde voluptoase, caută probe și urmăresc lumea interlopă, mare iubitoare de manele, ”punând lemne pe foc” și sperând că ”se sparg” golanii. Povești! Regie ieftină!

Amenzi de ochii lumii

Ca urmare a materialelor de presă și a circului public, IPJ Timiș a reacționat, încercând să se disculpe și să mimeze activități specifice polițienești: ”…după vizionarea camerelor de supraveghere, în data de 10 februarie a.c., au fost aplicate sancțiuni contravenționale celor două persoane implicate în scandal, în valoare de 5.000 de lei, dar și proprietarului imobilului pentru organizarea de evenimente private în spații închise, în valoare de 2.500 de lei. Polițiștii continuă verificările pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor participante la eveniment. În urma controalelor periodice desfășurate de către polițiști, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale și în lunile Septembrie și Octombrie atât persoanelor care erau în local cât și organizatorului. De asemenea, au fost efectuate verificări și după evenimentul din 06/07.02.2020, însă localul era închis”.

Mai multe concluzii se desprind de aici. Prima e că IPJ Timiș recunoaște activitatea constantă/repetitivă a clubului ilegal de manele ”Tabaco”. Susține că a amendat participanții și organizatorul, dar nu vorbește nimic despre deschiderea vreunui dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor” pe numele sirianului Atef Hammad!

Nu vorbește pentru că așa ceva nu există! IPJ Timiș nu spune nimic, deși a fost  întrebat, cum de e posibil ca, în pandemie, o societatea care ar fi trebuit să aibă activitatea suspendată și declarată la ANAF, desfășoară activități comerciale, servește băuturi alcoolice, face plăți și încasări pentru care, nu-i așa, conform legii, are obligația de a emite bonuri fiscale sau să rupă facturi și chitanțe, în funcție de situație.

Ce e mai grav e faptul că IPJ Timiș nu a simțit nevoia să mediatizeze incidentele de la ”Tabaco”, nici pe cele de anul trecut din septembrie și octombrie, când i-a prins pe maneliști, chipurile, în flagrant, la petreceri și zice că i-a amendat și nici n-a suflat vreun cuvânt, nici după bătaia cruntă din 7 februarie a.c., când un tânăr a fost rupt cu bătaia de a ajuns internat pe ”Neurochirurgie”, după o petrecere ilegală, într-un club de manele, deschis pe perioada pandemiei.

Este evident de ce IPJ nu a făcut-o! Ar fi însemnat recunoașterea incompetenței poliției bănățene și, cu atât mai mult, a complicităților din sistem! Și, apropos de amenzi, Alin Ancău, nu a fost amendat cu 2500 lei, așa cum zice IPJ Timiș, ci cu una de 1000 lei și încă una de 500 RON, ultima pentru că polițiștii de la Secția 2 Timișoara și-ar fi amintit că ar fi văzut victima, la o anumită dată, circulând pe stradă, fără mască!!!

Fără număr…

…ca la Timișoara! Pentru că aseară, din nou, sub nasul IPJ Timiș, care găsește mereu ”ușa închisă”, maneliștii au rupt ringul de dans la clubul ”Tabaco” ca să sărbătorească ziua de 8 martie. Muzică live, formație pe bune!

De această dată, mult mai precauți, invitațiile la eveniment au venit, în privat, pe mesageria de Facebook a clienților, de pe contul ”Angela Damșa” – solistă de muzică populară. Alături de un mic carton grafic, cu ”8 Martie- muzică 100% live – Club Tabaco”, a fost lansat și evenimentul: ”Vă așteptăm să petreceți de 8 Martie alături de formația noastră”.

Și clienții au fost înștiințați că localul se deschide la ora 20, iar petrecere va ține până la ora 23. La ora potrivită, așa cum se vede și din materialul video, petrecăreții au început să apară, intrarea în clubul ”Tabaco” făcându-se după același sistem bine cunoscut pe care doar IPJ Timiș nu-l știe, că doar de aia tot găsește ”ușa închisă” când, chipurile, face verificări inopinate.

Manevra e aceeași: suni, te uiți în camera video și, dacă te ajută fața, ai noroc ca cel de la ”security” să-ți deschidă ușa electrică și să-și faciliteze accesul în raiul manelelor clandestine. Altfel, spargi semințe în fața ușii, până crapă de zori!

Și aseară, de Ziua Femeii, la fel ca și de Sfântul Valentin sau, așa cum zice IPJ Timiș, ”în septembrie și octombrie”, totul a decurs perfect. Muzică live și voie bună! Deși, Complexul Studențesc din Timișoara era împânzit de oameni ai legii, așa cum se poate observa chiar și din materialul video, care legitimau trecătorii și îi verificau la declarații de liberă circulație!

Plin de polițiști! Mai puțin, lângă clubul ”Tabaco” ceea ce nu ar fi avut niciun sens, ce-i drept, atâta timp cât, în perimetrul, totul era sub control. Liniște și pace. Sau, vorba comisarului-șef interimar al IPJ Timiș, Dan Stoicănescu: lucrurile sunt clare!!!

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore