Miliția Timiș, anul 2021, în epoca comisarului-șef Dan Stoicănescu: obrăznicie, violență, abuz, slugărnicie și foarte mult tupeu!

- Advertisement -
E cât se poate de limpede că nu e vina exclusivă a comisarului-șef Dan Stoicănescu  că IPJ Timiș a ajuns un soi de anexă din fundul unei curții, în care ciulinii răzbat până la genunchi.
Nu e culpa polițistului că a preluat, din mers și forțat de împrejurări, ”tehnici de supraviețuire” care se învață încă din Academia de Poliție, cea mai mare fabrică de plagiatori din România. 

Cumplit este doar faptul că, azi, în IPJ Timiș mai există și oameni onești, care știu să-și facă meseria ca la carte și, în funcție de împrejurări, să o și dribleze cu mult tact și măiestrie, fără să irite pe nimeni și fără să săvârșească vreun abuz de putere. Totuși, de înțeles, preferă să rămână ascunși din cauza SISTEMULUI.

Cum arată azi, marea Poliție Română, în ansamblul ei?! Haideți să luăm niște exemple, numai din ultimele 10 zile: 24 februariepolițiștii se duc la Cotroceni, ca să ceară salarii mai mari, se îmbrâncesc cu jandarmii și aruncă cu fumigene, 1 martiesub nasul forțelor de poliție, un bătrân de 68 de ani ucide doi tineri pe care-i luase ostatici, deși Poliția a avut ore întregi la dispoziție să găsească o soluție, 4 martieșeful poliției din Suceava, celebra direcție de informații și protecție informativă, este reținut de DNA pentru că proteja o rețea de polițiști care dădeau carnete auto contra șpagă, le spunea cum să nu fie prinși și, în schimb, ar fi primit zeci de mii de euro, ȘPAGĂ, 5 martietrei polițiști de la Secția 16 de poliție din București sunt arestați, alți trei sunt puși sub control judiciar pentru că au răpit doi tineri care le atrăseseră atenția că nu poartă mască, i-au dus pe un câmp, i-au bătut cu cruzime și au urinat pe unul dintre ei.

Nu e cazul, deloc, să mergem mai în spate, căci e plin de alte grozăvii! Acum, dacă facem o paralelă, la nivel micro, nici IPJ Timiș nu stă mai bine. Din contră, unitatea bănățeană completează tabloul la nivel general al Poliției Române: corupție la vârful inspectoratului, scandaluri amoroase, corecții fizice care s-au lăsat cu splina ruptă, polițiști de la rutieră arestați, spectacol în cazul reținerii lui Ionuț Nasleu și jurnaliști agresați de oamenii în uniforma, care ar fi trebuit să respecte legea. Și nu pentru prima data!

Casa Loco

La începutul lunii februarie 2016, la nivel de IPJ Timiș, a avut loc un incident extrem de grav, care ar fi putut avea o finalitate sumbră. Echipa ”Kanal D” de la Timișoara, formată din cameramanul Silviu Crăciun și reporterul Ana Turda, a participat la o acțiune a polițiștilor de la Crimă Organizată, coordonată de procurori DIICOT, ce viza prinderea unei grupări specializată pe vânzarea de droguri de mare risc.

De precizat că echipa tv de la ”Kanal D” nu se afla întâmplător în mijlocul unei acțiuni polițienești, ci fusese chemată să participe la acțiune tot de cei de la Crima Organizată, care își doreau să puncteze la capitolul imagine.

În timp ce se afla pe strada Mircea cel Bătrân și filma intrarea mascaților în locuința suspectului, cameramanul Kanal D l-a auzit pe unul dintre polițiști că îl roagă să stingă lumina de pe cameră, lucru pe care operatorul l-a făcut în secunda următoare.

Nu se știe de ce, după ce lumina a fost stinsă, polițistul a tras pistolul din toc și i l-a pus pur și simplu în piept lui Silviu Crăciun.

În acel moment, lângă cei doi a apărut colega cameramanului, care, în stare de șoc, l-a rugat pe omul legii să se calmeze și să îi ia pistolul din pieptul colegului său. Într-un final, tot prin minune, polițistul a părut că și-a revenit din căderea psihică și a continuat să își îndeplinească misiunea.

Totuși, în următoarele minute, polițistul a mai avut un declic: s-a mai apropiat de operatorul Silviu Crăciun, care filma de pe stradă, și i-a aplicat o lovitură cu cotul în spate, pentru a-l intimida. De unde toate aceste detalii milimetrice?

Simplu, deoarece scena în care era amenințat cu pistolul, dar și momentul în care polițistul l-a lovit în spate pe angajatul ”Kanal D” au fost înregistrate de camera video, tocmai pentru că Silviu Crăciun a avut inspirația de a opri doar lumina de pe cameră, dar nu și înregistrarea!!!

Ulterior s-a aflat și numele polițistului: Florin Diacenco! La vremea respectiva, IPJ Timiș a promis că va face o anchetă internă și că îi va trage la răspundere pe cei vinovați. Dar nu a făcut nimic și cel mai bun semn a fost că, ulterior, fără pete la dosarul de cadre, Florin Diacenco a fost instalat șef al Serviciului de Investigații Criminale, unitate care, sub ochii atenți ai inspectorului șef Dan Stoicănescu, a executat și coordonat aducerea lui Ionuț Nasleu în fața legii, într-un timp de Cartea Recordurilor.

Povestea se repetă

Ieri, din nou, în spațiul public au apărut imagini video, de o agresivitate extremă. Protagoniștii, aceiași angajați ai IPJ Timiș, tot vajnicii băieți de la ”Investigații Criminale”, semn că puterea exemplului oferit de Florin Diacenco funcționează bine în această castă.

Victimele incidentului violent au fost tot corespondenții ”Kanal D” de la Timisoara, Silviu Crăciun si Iulia Dumitrașcu care, de această data, au încercat să filmeze reținerea unor monștri, cu chip de părinți, care si-au abuzat sexual fiica minora.

Surprinși de apariția jurnaliștilor, care au aflat pe surse adresa imobilului, unde urma sa se desfășoare percheziția, polițiștii au reacționat într-un mod absolut halucinant, trântindu-l pe scări pe cameraman și îmbrâncind reporterul ”Kanal D”.

Am stat în casa scării, fără să deranjam, așa cum facem de obicei. Este vorba despre cazul unei fetite de 13 ani, care a fost abuzată sexual de părinții ei, de la vârsta de 8 ani. Fetița a mers la DGASPC și a mărturisit tot, iar astăzi polițiștii i-au reținut pe așa-zișii părinți. Noi am fost singura echipa de TV care a aflat adresa unde se făceau perchezițiile, adică acasă la familie. Polițiștii ne-au pozat și filmat, au fost foarte iritați că am aflat și că eram prezenți acolo. În momentul când au ieșit cu cei doi părinți încătușați si am vrut să filmăm, ne-au împins, colegul meu a căzut pe scări, pe mine m-au ținut de mână, m-au blocat. Încontinuu ne-au împins. La un moment dat, colegul meu a și căzut pe scări. În permanență ne-au obstrucționat filmarea. Efectiv nu ne-am putut face meseria”, a declarat Iulia Dumitrașcu.

De cealaltă parte, cameramanul ”Kanal D”, Silviu Crăciun, care nu e la primul contact dur cu cei de la IPJ Timiș, susține polițiștii ”au sunat la procuror să se plângă că sunt scurgeri de informații in IPJ”.

Ca urmare a incidentului, unul de o violență extremă, care a fost promovat rapid pe Facebook, IPJ Timiș a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, menționând că ”rezultatul verificărilor va fi comunicat în cel mai scurt timp”.

Atât de scurt timp, încât, chiar dacă incidentul violent și extrem de agresiv, a avut loc ieri, 5 martie, inspectorul-șef interimar Dan Stoicănescu, mai marele IPJ Timiș, i-a invitat pe jurnaliștii de la ”Kanal D”, luni, pe 8 martie, la sediul poliției bănățene, ”pentru a relata, în scris, cele întâmplate”.

Că doar e weekend și, vorba aia, dă mult mai bine să dai declarații de Ziua Femeii, la peste 72 de ore distanță de la momentul agresiunii.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=JfDzhzFr-Rw]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare