Scrisoare deschisă domnului chestor Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș

- Advertisement -

Domnule chestor, 

Ați dispus demararea cercetării interne la adresa agentului-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara. Bravo! Un lucru absolut firesc și de bun-simț, având în vedere presiunea publică și probele care au fost puse pe masă de către voceatimisului.ro, în cascadă și într-un mod absolut transparent. Altfel spus, bărbătește, fie vorba între noi, n-ați putut să o co(t)iți și ați pariat (aproape) totul pe o comisie de anchetă internă, în speranța că, prin învăluire și la încălzire, va lua presiunea de pe instituția publică pe care cu onor încă o conduceți! Deși, orice analiză minimală de tip SWOT, dincolo de regulamentele militare, v-ar fi demonstrat contrariul și v-ar fi arătat că strategia de a ieși din corzi, pe care ați mizat pentru IPJ Timiș, a fost sortită eșecului, încă din prima clipă! Și asta datorită unui singur element, extrem de volatil: subofițerul Raoul Iacob!

E cât se poate de clar că aveți un program extenuant și extrem de încărcat. Un județ ca Timișul, cu sau fără PSD, nu se conduce ușor, mai ales când vine vorba despre liniștea și siguranța bănățenilor. Și adevărul e că nici deputatul Alfred Simonis nu-i ușor de mulțumit și nici vreo nucă ușor de spart! Așa că, știindu-vă plin de gânduri și preocupări cetățenești, îmi permit doar să vă (re)amintesc că au trecut mai bine de 6 luni de zile de la emiterea bulei dvs instituționale. În rest, liniște și pace, în afară de două aspecte minore. Primul ar fi că, datorită evenimentelor, ca să dați impresia de forță și intransigență, ați aprobat mutarea subofițerului Raoul Iacob la Secția 5 Poliție, până la terminarea cercetărilor. Că, între timp și în paralel cu bucătăria dvs internă, au fost demarate/conexate și alte chestiuni în aceeași direcție, asta nu vi se datorează, în mod cert! 

În cel mai fericit caz, stimate domnule chestor, dvs va puteți asuma doar confirmarea agentului Raoul Iacob în postura de cel mai bun polițist al anului 2022, anunț pe care l-ați făcut, în martie 2023, cu ocazia Zilei Poliției! Că până și foștii săi colegi de la BIC, care au chefuit pe căprării, când au scăpat de elementul performant, și-au făcut cruci cu două mâini! Și l-ați ridicat în slăvi după ce, cu intransigență, înainte de felicitări, l-ați exilat vizavi de Universitatea de Agronomie de pe Calea Aradului. O logică greu de pătruns! Dar ce mai contează când cifrele și statisticile IPJ Timiș au demonstrat că inegalabilul, inconfundabilul și mega-polițistul Raoul Iacob a rupt barierele sunetului la numărul de tâlhari și hoți pe care i-a băgat după gratii!? Cum, prin ce metode sau datorită cui…irelevant! Importantă e numerologia MAI, nu metoda de calcul și nici jocurile sau interesele din spate. Cifrele vorbește, vorba oricărui funcționar care se respectă! 

Domnule chestor, acum, ca să nu o mai lungim, punem la dispoziția tuturor polițiștilor din subordinea dvs, în format video, un nou episod artistic care-l are în plin plan pe fostul subofițer de la Biroul de Investigații Criminale. O mostră vie, dintr-un nou set de pelicule, care nu face decât să confirme că nu ați greșit deloc când l-ați girat, cu toate gradele de chestor, la Ziua Poliței, pe agentul-sef Raul Iacob de la Secția 5 Timișoara. Și facem lucrul acesta ca să știe toți angajații IPJ Timiș că normalitatea, decența și uniforma de Poliție n-au nicio treabă cu munca de zi cu zi din Ministerul Afacerilor Interne! Cu atât mai puțin cu urcatul pe podium sau cu titularizarea pe un ordin de zi pe unitate! Cât despre partenerii de paranghelie ai dlui Iacob, cu tot respectul domnule chestor, chiar nu îmi mai aduc aminte cum ii cheamă, cine sunt, de unde provin, care e apartenența lor etnică sau religioasă, cu ce se ocupă sau se îndeletnicesc. 

La modul vag, dacă nu mă înșel, cred că-s tot ăia care-l umpleau cu onoruri, rime deochiate și dedicații muzicale pe “comisarul” Raoul Iacob, pe ritmuri de manele, într-o sală plină cu clanuri de rromi de mătase. Poate greșesc! Nu de alta dar, dacă rețin bine, au trecut vreo șase luni de când i-am vizionat ultima dată, alături de cititorii voceatimisului.ro. Cam pe atunci, când ați dispus și dvs, domnule chestor, demararea unei anchete interne la adresa fostului subofițer de la BIC. O investigație care, iată, dacă e să ne luăm după cifrele si numerologia MAI, nici măcar în cazul unor noi evidențe, nu pare o soluție catastrofală. Ba din contră, ca la toti politicenii care se respectă, e o adevărată victorie!

PS: Despre dosarele alea multe și grele de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, care implică pe Giroc, pe lângă alte chestiuni penale, și acuzații de spălări de bani, nu vă mai întreb nimic, că nu vreau sa vă mai rețin și nici să vă supăr prea tare. Știu: se execută activități specifice muncii de Poliție!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare