Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Viitor luminos! Agentul-șef Raoul Iacob de la Secția 5 Poliție, smardoi cu legitimație de M.A.I și apucături de interlop

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
14.3 ° C
15 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
0 %
joi
27 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
26 °
lun
22 °
În cazul subofițerului Raoul Iacob, fost lucrător la Biroul de Investigații Criminale, Inspectoratul de Poliție Timiș confirmă, încă o dată dacă mai era nevoie, că penibilul nu poate fi explicat. Așa cum nici ridicolul nu poate ucide! Și aceeași instituție de forță a statului român mai pecetluiește un lucru – că nimic nu e mai periculos, într-un joc de șah, decât un pion care se crede regină! Asta e singura logică în care poate fi citit astigmatismul de care dă dovadă M.A.I, mai ales când vine vorba să facă diferența dintre o persoană și un personaj, ambele cu uniformă, grade și convingeri puternice. În rest, la orice adiere de vânt, care are conotații cu iz de scandal intern, IPJ Timiș fuge ca Drulă de rimă!

De fapt, IPJ Timiș face și mai mult. Mai exact, inventează dușmani imaginari, într-o cheie manipulativă și absolut ridicolă. Iată și proba, practic ultima bulă instituțională, atribuită chestorului Alin Petecel, imediat după publicarea scrisorii deschise de ieri din voceatimisului.ro. O redăm întocmai, cuvânt cu cuvânt, fără nicio intervenție gramaticală sau de morfo-sintaxă pe text: “Vă reamintesc tuturor că relația cu mass-media se face de către inspectorul șef prin purtătorul de cuvânt! Orice altă abordare este în contradicție cu cadrul dispozitional și legal și pot aduce prejudicii grave imaginii institutiei și generează o presiune artificială asupra polițiștilor care instrumentează cauza și îngreunează administrarea probatoriului”. 

Același șef al IPJ Timiș, conform probelor din grupurile de WhatsApp interne, mai spune că orice polițist, care-și respectă profesia și instituția din care face parte, “trebuie să înțeleagă că datele cu care intră în contact prin prisma profesiei sunt NEDESTINATE publicității, și atrag răspunderea disciplinară/penală. Nicio relație extraprofesională nu se întreține în detrimentul instituției din care faceți parte și ale cărei principii și valori ați jurat sa le apărați!!!”. Bun, ca să nu o lungim foarte mult, o luăm invers. Și începem cu sintagma conform căreia relațiile extraprofesionale ale polițiștilor nu se întrețin în detrimentul M.A.I. Asta, dacă nu ar fi de plâns, în mod cert, ar fi de râs! Demagogie pură și ipocrizie! Evident, dincolo de mesajul subliminal – ne spălam rufele în familie, zâmbim la poza de grup, nu dăm nimic din casă! 

Așa cum este și poezia generalistă cu versul și rima că datele cu care intră în contact polițiștii, prin prisma profesiei, sunt nedestinate publicității. În anumite cazuri, da! Când intervine interesul public, nu! Cât despre prejudicii grave de imagine, presiune artificială și îngreunarea administrării probatoriului toate cele trei sintagme sunt de domeniul fantasticului. Kafka! Fără alte comentarii! Și asta o știe toată lumea! În primul rând polițiștii și procurorii care și-au făcut dosarele pe date publice, recte pe investigațiile din voceatimisului.ro, atât în cazul lui Raoul Iacob, cât și în spețele de la Giroc. Și asta o cunoaște bine și chestorul Alin Petecel!

Așa cum o știa, până mai ieri, și comisarul Ovidiu Răchită de la SICE care s-a ocupat cu profesionalism, atât cât i s-a permis, de dosarele de la Giroc. De ieri, polițistul nu se mai îndeletnicește cu cooperatiștii imobiliari de la margine Timișoarei că a fost schimbat, după ce, inițial, i s-a impus un transfer la… Biroul pentru protecția animalelor, mutare pe care a refuzat-o cu zâmbetul pe buze! Deci, nici vorbă de…presiune artificială și îngreunarea probatoriului atâta timp cât toate informațiile erau publice, deja, înainte de înregistrarea dosarelor la IPJ Timiș. 

Starea națiunii

Acum, pentru că tot suntem la capitolul unor expresii puberale, punem pe tapet un nou episod liric și artistic din viața tumultuoasă de polițist a agentului Raoul Iacob. Practic, încă o mostră de comportament, limbaj, apucături și atitudine de polițist, toate menite să reconfirme că decizia șefului IPJ Timiș, chestorul Alin Petecel, de a-l titulariza și decora pe fostul subofițer de la BIC, în martie 2023, a fost una extrem de inspirată. Și, dincolo de apucăturile de nemuritor ale fostului agent Raoul Iacob, rămâne limbajul, unul presărat cu amenințări pe față. Probele sunt grăitoare și sunt atașate la finalul materialului, în format video-audio-capturi de ecran. Ca să nu mai zică chestorul Alin Petecel că totul e artificial.

Iată prima mostră, cu precizarea că dialogul elitist s-a desfășurat, acum două seri, între polițistul Raoul Iacob de la Secția 5 Poliție Timișoara și Denisa Tîrziu, un personaj monden din orașul de pe Bega și fosta iubită a angajatului M.A.I: “Mi-e scârbă de tine. Ești un gunoi și ai fost unul de când te-am cunoscut. Îmi vine să vărs când îmi aduc aminte că am dormit cu tine în pat. Gunoi ai fost, vei rămâne…o zdreanță ordinară. Să te ferească Dumnezeu să-mi ieși în cale. Ține minte vorbele astea”. Toate astea, așa, pur și simplu din senin, doar pentru că tânăra participase la un eveniment privat, însoțită de unul dintre cei mai mari dușmani ai polițistului, hoțul de lux, Grațian Pinter.

Răspunsul a venit și el, în aceeași notă: “Ție nu am ce să îți dau nicio explicație iar pentru jignirile ce mi le-ai dat vei răspunde legal. Plângere frumos la poliție pentru amenințare. Îți arăt ce înseamnă să fi prostituată, dacă nu ai știut. Ești o ceapă împuțită. Ai trăit numai pe spatele femeilor. O pi…dă! Că aia ai fost. Vere, dacă sunt prostituată, din mâna mea ai mâncat, că nu ai avut. Înțelegi tu, că până la 40 ani, nu ai făcut nimic. Noroc cu Flori. Cu mine. Ai trăit mereu pe spatele femeilor, ca un polițist, la Secția 5. Cine și-a mai permis atâtea?”. Bine, discuția e mult mai spumoasă si presărată cu multe amenințări, vorbe cu tâlc. Așa că cei care au curiozități milimetrice, toată conversația e atașată, de la un cap la altul, la finalul textului. Artificial, exact așa cum îi place șefului IPJ Timiș!

Că tot suntem la faptele de arme ale polițistului Raoul Iacob, premiat de chestorul Alin Petecel pentru activități deosebite, vă reamintim cazul lui Iulian Iurescu, practic un recidivist notoriu. La vremea respectivă, fotografiile cu infractorul de drept comun au făcut furori. Și asta pentru că, după ce a fost reținut de Raoul Iacob de la BIC, a fost umilit în sediul Poliției municipiului Timișoara, a fost pus pe burta, călcat pe cap și fotografiat cu un picior pe grumaz, alături de un trabuc aprins… cu un mesaj clar! Atunci, Raoul Iacob a afirmat, fără să clipească, că nu este el în fotografii. Acum, așa cum rezultă din probele video, atașate la finalul materialului, demonstrăm, negru pe alb, că polițistul a mistificat realitatea! Nimic nou! Plin de aroganță!

Și, până iese din zona… artificială și șeful IPJ Timiș, chestorul Alin Petecel, vă dorim vizionare plăcută! Cu câteva mici precizări! În primul rând că “Flori”, la care se face referire în discuția dintre polițistul Raoul Iacob și Denisa Tîrziu, este țiganca Floarea Novacovici. Nimeni alta decât fosta iubită a angajatului MAI și sora lui Domide Crăciun Novacovici, arestat de DIICOT și BCCO pentru trafic cu stupefiante, imediat după mutarea lui Raoul Iacob la Secția 5 Poliție. În al doilea rând, rromii din video-ul atașat la finele materialului sunt aceiași din captura video din episodul trecut, dedicat chestorului Alin Petecel: clanul Codreanu, valoarea Timișoarei! Vorba manelistului Monică Lupșă, dincolo de (r)rimă, așa cum răsună în boxele de la petrecerea Codrenilor: Raoul e printre noi, nu mi-e frică, nici răcoare că el ne scoate de la pârnaie…

E bine așa, domnule ministru Cătălin Predoiu? Hai Dinamo!

8 COMENTARII

 1. Băăăăăăi…….., voi sunteți proști? păi aceasta este cea mai grea meserie, să te integrezi printre interlopi…… se numește cumva această profesie, dar……….. nu mai știu, am uitat ……dar, doar așa se pot afla multe despre autor, despre faptă, etc., deci din interior! Așa că…….. toată stima acestui domn pentru că și-a asumat acest risc enorm, care poate fi unul fatal! Respectul meu!

 2. Nu-i pădure fără uscături.
  Dacă luăm toate instituțiile publice, societățile comerciale, marile companii precum Microsoft, ABM, etc. În toate se strecoară o crenguță fără rod.
  Vrem, nu vrem, asta-i realitatea.
  Cu siguranță mai sunt.

 3. Clar! Domnu Petecel…asta nu e poltist…e traeist.
  Ce sa mai vorbim…trebuie triis pe centura…are si vocabular…si cunostinte…si cultura.
  Sincer nu putem sa dam mana cu deastia.
  Va rugam masuri concrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare