Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Epoca de aur! Primarul Dominic Fritz bagă buldozerele peste burghezii și interlopii care au acaparat domeniul public, în dauna clasei muncitoare

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Asta rezultă, fără drept de apel, din cea mai proaspătă și imperativă declarație patriotică a edilului de pe malurile Begăi, făcută azi, sub cerul înnorat: Eu nu închid ochii! Gata cu furatul și prădatul domeniului public! O adevărată scenetă de film, una tot cu dușmani imaginari! Doar că, de data aceasta, inamicii bănățenilor nu au mai fost balaurii cu șapte capete sau alte entități non palpabile, ci… interlopii și frățiile rău famate! Evident, tot concertul în aer liber a fost, iarăși, așa cum ne-a obișnuit Dominic Fritz, doar cu jumătăți de adevăruri, menite să-l transforme pe întâiul urbei cel puțin într-un Don Quijote, dacă nu, în salvatorul neamului românesc. Atât și nimic mai mult!
Acum, povestea e chiar una extrem de simplă! Singurul care o complică, doar ca să-i dea importanță și o nuanță de acțiune, evident, în numele binelui comun, este doar primarul Dominic Fritz. Și edilul municipiului are următoarea construcție logică – cum că, de decenii, localuri sau cluburi ilegale, patronate de interlopi, au acaparat peste 5 hectare de teren din domeniul public, adică al tuturor timișorenilor.

Mai mult, că valoarea de piață a acestor terenuri ar fi de cel puțin 22 milioane de euro. Drept pentru care, ca să restabilească ordinea, a semnat mai multe dispoziții de demolare a unor clădiri ilegale, fără autorizație sau aviz ISU, toate aflate în gestiunea unor persoane rău famate. Că asta înseamnă interlop, în accepțiunea DEX!

Tot Dominic Fritz mai spune că, în această manieră, patrimoniul orașului… a fost furat bucată cu bucată. Și că toate administrațiile anterioare au închis ochii, din lașitate ori din complicitate cu… niște interlopi. Ca, la final, primarul Timișoarei să concluzioneze, după calcule matematice amănunțite că, în fiecare an, datorită acestor tehnici dolosive, orașul a pierdut 1 milion de euro din concesiuni și alte taxe.

Vorba lui Fritz: bani pierduți, tot corupție e! Important de reținut e că, așa cum rezultă din declarațiile publice ale edilului, terenurile ocupate vor fi eliberate de interlopi, iar malul Begăi va fi redat timișorenilor, sub forma unui nou proiect: Coridorul de Agrement Urban.

Oricum, partea bună e că, într-un moment de luciditate, dincolo de cuvinte aruncate din vârful buzelor, primarul Timișoarei se așteaptă ca dispozițiile de demolare să fie contestate în instanță. Iar eu sigur voi primi partea mea de răzbunare prin atacuri din partea celor cărora le-am stricat combinația. Și asta e și un semnal de susținere transmis antreprenorilor cinstiți, care și-au construit afacerile legal și au dus o luptă inegală cu concurența neloială a celor care au luat cu japca terenul timișorenilor și au făcut averi. Nu vrea nimeni să distrugă viața de noapte la Timișoara. Dar viața de noapte nu mai trebuie să depindă de mafie”, spune Dominic Fritz.

Unde dai și unde crapă?!

Acum, ca să sintetizăm, Fritz spune că interlopii au ocupat terenurile orașului, pământ despre care susține că valorează 22 milioane de euro. Și, așa cum rezultă din probele video, primarul și-început construcția logică, marșând pe valori de piață ale terenurilor, cu fosta terasă Boss, societate comercială care-i aparține lui Mitică Viel (Miki Boxerul): ”Avem un teren de 6425 mp, aflat în domeniul public, la o valoare de 2.5 milioane de euro. Nu există concesiune, nu are autorizație de funcționare, nu are aviz de la ISU”.

Cert e că Mitică Viel, fost boxer, actualmente antrenor și promotor, nici nu avea cum să aibă autorizație de funcționare sau aviz de la ISU, atâta vreme cât, în acea locație, nu mai desfășoară nicio activitate comercială. Asta, încă din anul 2014, de când au început procesele cu… administrația Nicolae Robu!

În aceeași notă economică și aceeași manieră de discurs, primarul Dominic Fritz a continuat cu exemplele în alte 6 direcții: clubul Gatsby, care aparține fiului lui Zaher Iskandarani, ocupă ilegal 5800 mp, care valorează 2,3 milioane euro; fostul ștrand Electrometal, care gravitează în siajul lui Horațiu Dejan (fost Club 30 si Jazzisimo), ocupă ilegal 2000 mp, estimați la circa 900.000 euro; fostul ștrand Termal, care aparține omului de afaceri Hussam Hajjar, exploatează 14000 mp, în valoare de 6 milioane euro; baza sportivă No name, care se regăsește în patrimoniul foștilor fotbaliști Ovidiu și Viorel Ciută, exploatează ilegal 6500 mp, în valoare 2,6 mil euro; baza de agrement Lemon, care se află în siajul omului de afaceri Goran Corojor (Goța), ocupă fără acte 5500 mp, la o valoare de 3 mil euro și, cu voia dvs, ștrandul Heaven, care aparține fostului polițist Dorin Epure, se lăfăie ilegal pe 12000 mp, evaluați la 5 milioane de euro.

Că vizavi de toate entitățile comerciale, care au fost enumerate mai sus, primarul Dominic Fritz a ținut morțiș să transmită punctual suprafețe de teren și valori de piață, deși niciuna dintre societăți nu a fost vreodată proprietara pământurilor, e o chestiune importantă! Deci, și dacă va câștiga procesele cu cei 7 magnifici, niciodată, Primăria Timișoara nu va întoarce în patrimoniul orașului terenuri în valoare de peste 22 milioane de euro tocmai pentru că, dintotdeauna, aceste bunuri au fost în proprietatea publică/privată a statului român și în administrarea municipalității! Niciodată în proprietatea societăților la care face referire Dominic Fritz!

Cât despre afirmația edilului – vreau să o spun foarte clar că noi aici ne luptăm cu niște interlopi care au luat cu japca domeniul public al municipiului, tolerati și sprijiniti, în fiecare zi se fac evenimente în aceste locații și riscăm un nou Colectiv – aceasta este una falsă. Și asta o știe și Poliția Locală, aflată în subordinea lui Dominic Fritz!

Oricum, chestiunea cea mai hazlie pe care a făcut-o primarul Timișoarei, evident, strict din motive electorale și de imagine, ține de catalogarea celor 7 proprietari de biznisuri, drept interlopi și mafioți! Doar ca să sune bine și să pară ca-n joc e o miză sau vreun pericol iminent! Când de fapt, nici măcar unul dintre protagoniști… nu are cazier judiciar! Și, mai mult, chiar și luați la bucată, sunt orice altceva, dar nu interlopi și nici mafioți, care patronează viața de noapte a Timișoarei, așa cum îi pictează Dominic Fritz!

E clar că nu e cazul, acum, să dezvoltăm spețele juridice, la modul punctual, pe toate bazele sportive, date exemplu negativ de către primarul Dominic Fritz, în ieșirea publică de azi, care a avut loc pe malurile Begăi. Vă dăm doar un exemplu elocvent, unul din toate cele 7 entități puse la zid de primarul Timișoarei și asimilate mafiei și interlopilor: cum e posibil ca unei societăți, care are un certificat fiscal la zi, adică plătește chirie pe teren și impozit pe clădiri, să-i fie refuzat dreptul de a-și intabula imobilele pentru care, de decenii întregi, plătește dări la administrația locală? Evident, în baza unor facturi emise de PMT și în baza unui contract!

Exact la asta ar fi trebuit să se gândească primarul Dominic Fritz, cu mult înainte de a polua natura, chiar de pe malurile Begăi, cu basmele cu interlopi și cu mafia care a acaparat viața de noapte din Timișoara. Sau înainte să îmbrace colanții de Robin Hood, ca să ia de la mafioți și interlopi care, chipurile, s-au îmbogățit pe spatele sărmanilor, și să dea la tot poporul.

În logica asta, mai mult ca sigur, senatorul Sebastian Răducanu de la PSD, acționar la cluburile Epic, este capo di tutti capi, Horațiu Dejan un soi de vistier al mafiei iar frații Ovidiu și Viorel Ciută, nimic altceva decât niște doni de No name…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

7 COMENTARII

  1. Bai dar terasele foloseau la relaxarea omului si mai dadeau si statului Tva si impozite pe salar locuri de munca . acum ca vine buldozeru ce ramane boscheti si ce se mai produce util ???

  2. Acest articol isi bate joc de Timisoara si de toti cetatenii Timisoarei. De acum incolo, pentru mine, Vocea Timisului a devenit Vocea Mafiotilor si Criminalilor din Timisoara. Sa va fie rusine ca publicati asa o mizerie de articol. Si pentru toti cei care sunteti complice la aceste mârșăvii si/sau sunt pur si simplu proști, mai tineti-va gura.

  3. Nu am vazut nici un comentariu la adresa extinderilor la fel de ilegale ale Terasei Banatene…pastorite de de don Pegulescu….care e doar interfata unei mari corporatii de spalare de bani in RO…de baietii aia ce zice Fritzachi? Sau mafia straineza nu o atacam ca ne pot taia „mau-ul”?

  4. Sa ii dea Dumnezeu sanatate primarului din Timisoara pentru tot ceea ce face pentru acest oras. De cand este primar, orasul acesta a renascut si se vede ca omul chiar isi bate capul pentru o lume mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore