Primarul-Nicolae-Robu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ținut să aducă din nou lămuriri în ceea ce privește înștiințările trimise de către Direcția Fiscală celor care trebuie să plătească taxa de poluare la Garda de Mediu, însă nu desfășoară activități care degradează mediul înconjurător. Edilul îi liniștește pe aceștia, spunându-le că tot ceea ce trebuie să facă e să se prezinte la Direcția Fiscală, unde să depună o contestație prin care să explice că nu fac uz de codurile CAEN asupra cărora apare impunerea plății taxei despre care s-a făcut vâlvă.

Primarul Nicolae Robu le ia apărarea celor de la Direcția Fiscală, pe care i-a rugat și să fie deschiși cu cetățenii. „Vreau să fim corecți. Nu s-a greșit prin faptul că s-au trimis înștiințări că trebuie plătită o astfel de taxă celor care înșiși și-au trecut în obiectul de activitate domenii cu cod CAEN pentru care legea stabilește taxa. Direcția Fiscală nu a făcut decât să ia de la Registrul Comerțului evidențe și să-i înștiințeze pe cetățeni. Am cerut angajaților să aibă toată deschiderea iar acolo unde există temei, să se producă anularea respectivă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Totuși, edilul i-a și mustrat pe cei de la Direcția Fiscală, spunând că în momentul în care au transmis înștiințările de plată a taxei, trebuiau să facă și precizările pe care el însuși le-a făcut cetățenilor, să le aducă la cunoștință că impunerea poate fi anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.