Val de plangeri la adresa unui medic de la Spitalul Judetean din Timisoara UPDATE Pozitia medicului

- Advertisement -

Situație aberantă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara. Unul din cei mai cunoscuți medici ai unității medicale a fost penalizat la salariu, după ce la adresa lui au fost depuse mai multe reclamații. Este vorba despre Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean din Timișoara, care, conform surselor Vocea Timișului, va încasa un salariu mai mic cu 10% de la Spitalul Județean din Timișoara după ce mai mulți angajati s-au plâns că medicul se poartă necorespunzător și are un limbaj inadecvat. Surse din cadrul spitalului susţin că în timpul unei operaţii, acesta îi îndemna pe rezidenţi „să calce pe cap” asistentele. Ionac a avut parte de aceeași penalizare și din partea Universității de Medicină, acolo unde este profesor. Motivul este același, comportamentul inadecvat.

Acesta nu este însă la prima abatere. În 2015, DGA descindea la casa medicului, cu mandat de percheziție eliberat într-un dosar de corupție. În dosar, Ionac avea calitatea de suspect privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, abuz în serviciu, fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale.

Un raport al Curții de Conturi din același an arăta că la clinica unde medicul este șef se făceau pe bandă rulantă operații estetice, în vreme ce pacienții cu adevărate probleme medicale erau ținuți să aștepte. Practic, femeile erau internate cu diagnostic de noduli mamari, pentru ca mai apoi să aibă parte de operații estetice.

Medicul Mihai Ionac a explicat pentru Vocea Timișului că din punctul lui de vedere acuzațiile sunt false.

„Nu cred că este un subiect de discutat chestia asta. Sunt foarte multe lucruri discutabile. Probabil că mă cunoașteți și știți cum mă comport și vă dați seama despre ce este vorba și ce nu. Acolo ce s-a întâmplat are cu totul alte cauze și astfel de acuze sunt absolut regretabile. Eu nu mă comport așa. Nu este prima oară când ajung în spațiul public lucruri total neadevărate despre mine. Credeți că un medic care are o asemenea activitate poate să evolueze așa? Eu lucrez de 28 de ani din spitalul acesta. Eu nu comentez. Vreți să vă arăt zecile de referate ale mele pe care le-am făcut și pe care comisia de disciplină nu le-a luat în calcul? Sunt lucruri care țin de bunul mers al spitalului, eu nu doresc sub nicio formă să mă cobor atât de jos unde colegii mei au vrut să mă târască. Eu nu am nimic în comun cu lucrurile acelea. Eu îmi văd de treabă, comisia își vede de treabă, dar eu nu doresc să comentez pentru că eu nu am legătură cu așa ceva. Dacă eu mă apuc să explic, mă contaminez cu ceea ce ei încearcă să mă murdarească”, a declarat medicul Ionac pentru Vocea Timișului.

Sursă foto: PRESSALERT.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare