Universitatea-de-Vest-text

Universitatea de Vest din Timișoara își confirmă poziția în topul mondial al universităților. Pentru al patrulea an la rând, UVT s-a clasat în top 800 mondial, conform QS World University Rankings. La nivel național, alături de universitatea timișoreană se află Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituții alături de care formează Consorțiul Universitaria.

De asemenea, UVT s-a clasat în 2015 în top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, într-un clasament realizat de aceeași companie. Criteriile pe baza cărora s-a alcătuit clasamentul țin de reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul între numărul de studenți și corpul didactic, numărul de lucrări academice listate în publicații de specialitate, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

„Topurile mondiale confirmă și subliniază un cerc foarte restrâns al universităților românești cu recunoaștere la nivel global. Ne dorim ca mai multe universități să ni se alăture și au toată deschiderea noastră în acest sens. Doar într-o competiție globală se face adevărata performanță, atunci când te măsori cu cele mai bune universități din lume, atunci când depui toate eforturile să respecți cele mai bune standarde internaționale. Performanța are la bază investiții în infrastructură, în oferta educațională, în resursele umane, cât și parteneriate puternice cu mediul economic ”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.