Avetizare meteorologică în Banat: temperaturi de peste 40 de grade Celsius în următoarele zile. La Timişoara s-au redeschis punctele de ajutor în caz de caniculă, iar oamenii sunt sfătuiţi să stea în casă în orele amiezii, dacă deplasarea în oraş nu este absolut necesară! Cei care totuşi ies din casă trebuie să poarte haine vaporoase, din materiale subţiri, să aibe capul acoperit şi în permanenţă o sticlă cu apă la îndemână.

În Timişoara au fost deschise nu mai puţin de patru puncte de prim-ajutor, la Poşta Mare și în pieţele 70 și Iosefin, dar și în clădirea Operei. În Lugoj, punctul este deschis la Casa Sindicatelor. Aici, oamenii pot primit un pahar cu apă şi pot sta la umbră. Programul este între 11-17. „În aceste puncte va fi prezent personal sanitar de specialitate din unităţile sanitare, respectiv personal calificat (medici), care va consilia şi va acorda asistenţă medicală, unde este cazul”, transmite Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș. Cei care nu au drum prin zonele menţionate se pot adăposti şi în lăcaşele de cult, ale căror porţi rămân deschise între orele 8 şi 20.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.