Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

23 de milioane de lei pentru spitalele din Timis, de la Ministerul Sanatatii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara și încă 13 milioane de lei pentru alte unități spitalicești din județul Timiș.

În urma vizitei ministrului sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara, care a avut loc în prima lună a acestui an, a rămas promisiunea că ministerul pe care îl conduce va aloca resursele financiare necesare finalizării lucrărilor la noul corp al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Deputatul PSD de Timiș, Dr. Bianca Gavriliță a făcut anunțul, precizând că, acum. ”rămâne ca si Primăria Timișoara să se țină de promisiunea făcută conducerii ministerului, iar banii ce sunt prevăzuți în bugetul local pe 2019 să și fie dați pentru lucrările ce se realizează în prezent la cea mai importantă unitate sanitară pentru îngrijirea copiilor din vestul României. Practic, un prim spital regional modern pentru copii”.

Conform medicului Bianca Gavriliță, ”promisiunile făcute de Partidul Social Democrat se îndeplinesc”. Deputatul PSD de Timiș a mai precizat că obținerea fondurilor pentru investiția la noua clădire a spitalului de copii timișorean a fost una dintre prioritățile mandatului ei de parlamentar. ”De asemenea, am înțeles că și consiliul local va vota în zilele următoare alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la ceea ce va fi, spun eu, o unitate medicală de elită. Este important ca, în sfârșit, s-a înțeles că Spitalul Louis Țurcanu este o prioritate, nu doar locală, ci și regională, pentru că pacienții care ajung să fie tratați aici vin din toată regiunea de vest și chiar de mai departe”, a mai spus Gavriliță, cu precizarea că, după finalizarea lucrărilor de construcție la noul corp de clădire, ”sunt convinsă ca Ministerul Sănătății va aloca și banii necesari pentru dotarea unității sanitare cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație”.

Gavriliță a precizat că tot prin alocare directă, alte două unități sanitare vor primi în acest an bani pentru dotare cu aparatură medicală. Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, căruia i s-au alocat aproape 10 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală modernă, și de unitatea sanitară din Făget, care va primi tot în acest an 2,3 milioane de lei pentru dotări cu echipamente medicale. Repartizarea fondurilor a fost aprobata in comisia de lucru a ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare