Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieExemplu pentru români? STIMULENTE pentru "TURNĂTORI": Grecii, încurajaţi să "pârască" evazioniştii

Exemplu pentru români? STIMULENTE pentru „TURNĂTORI”: Grecii, încurajaţi să „pârască” evazioniştii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Grecii vor fi încurajaţi să spioneze şi să „pârască” evazioniştii. Un grup de experţi din domeniul justiţiei şi cel al finanţelor a transmis autorităţilor un proiect ce propune stimulente pentru dezvăluirea cazurilor de corupţie sau evaziune fiscală.

Astfel, guvernul elen ar putea introduce ajutoare financiare pentru persoanele care semnalează autorităţilor cazuri de corupţie din sectorul privat şi, mai ales, din cel public, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Stimulentele pentru angajaţii publici care-şi „toarnă” colegii corupţi includ promovări, bonusuri şi creşteri de salarii.

Guvernul elen a înregistrat în ultimii ani progrese limitate în încercările de combatere a corupţiei şi a început deja să pregătească mai multe reglementări bazate pe propunerile grupului de experţi.

Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an consecutiv de recesiune, iar corupţia, evaziunea fiscală şi birocraţia sunt printre cele mai mari probleme în calea îmbunătăţirii situaţiei economice. Sursa:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare