bani euroRomânia reprezintă o destinaţie destul de sigură pentru străini şi mai ales pentru banii străinilor, după cum reiese dintr-o analiză realizată de Econtext.

În total, străinii au în România depozite bancare de peste 11 miliarde de euro, iar ele sunt răspândite în toate judeţele ţării, cu precădere în câteva dintre ele.

Econtext a realizat un TOP care preyintă câţi bani au străinii în băncile din România. Clasamentul a fost întocmit în urma tuturor tipurilor de depozite, în toate valutele (inclusiv lei), dar echivalate în euro.

Datele provin de la Banca Naţională a României (B.N.R.) şi au fost prelucrate de Econtext. Sumele sunt aferente pentru luna aprilie 2013, fiind cele mai recente date.

În total, străinii au în băncile româneşti suma de 11,65 miliarde euro. După cum e de aşteptat, cea mai mare parte din această suma se află în băncile bucureştene.

După Bucureşti însă, lucrurile se schimbă radical. Apar numeroase suprize! Astfel, sunt judeţe mai mici, dar în care străinii au mai mulţi bani decât în judeţele mari, consacrate. Un exemplu este Aradul, care adăposteşte peste 340 milioane euro ce aparţin străinilor. Cu mult peste judeţe mai puternice, cum ar fi Braşov, Timiş sau Constanţa.

Nici partea a doua a clasamentului nu este lipsită de surprize uriaşe, dar iată câţi bani au străinii în fiecare judeţ din România, unde au plasat grosul banilor, dar şi unde au plasat cele mai mici sume:

Bani straini

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here