Seful CJ Timis anunta ca CNI NU va da bani pentru constructia unui nou stadion la Timisoara

- Advertisement -

Timișoara nu are nicio șansă de a primi bani de la Compania Națională de Investiții pentru construcția unui nou stadion, în următorii doi ani de zile.

O spune chiar președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care are în plan ca în cursul acestui an să închidă Stadionul Dan Păltinișanu, care a fost construit în anul 1960 și care este în stare avansată de degradare.

„Eu cred că nu mai rentează o investiție în actualul stadion, pentru că ar necesita o investiție deosebit de mare pentru că discutăm de ceea ce înseamnă reabilitarea infrastructurii, consolidarea tribunelor ceea ce nu cred mai merită investiții. Stadionul este construit din 1960, eu cred că Timișoara merită un stadion nou modern. O să ne facem strategia financiară după ce o să avem documentele realizate ca să știm și valoarea estimativă a unei astfel de investiții. Trebuie să vă spun că mai mult ca sigur nu o să primim finanțare de la CNI pentru stadion. Trebuie să fiu sincer și corect în acest sens. Avem solicitare de la CNI pentru ceea ce înseamnă sala polivalentă. CNI în momentul acesta din punct de vedere al stadioanelor va investi în cele patru stadioane din București pentru că au obligativitatea de a le pune în funcțiune în 2019, începutul lui 2020 că suntem organizatori în ceea ce înseamnă o etapă în Campionatul European de Fotbal. Pe lângă stadionul pentru desfășurarea meciurilor trebuie să asigurăm și stadioane bine puse la punct pentru ceea ce înseamnă antrement. Tocmai asta vă spuneam că discutăm de finanțare în momentul în care știm valoarea estimativă a proiectului. Nu are rost să discutăm acum. Am dat drumul la un studiu de prefezabilitate cu o notă conceptuală. (…) În câteva luni va fi gata„, a spus Dobra.

Primarul Timișoarei a cerut ca stadionul să fie predat în administrarea municipalității. Răspunsul lui Călin Dobra a fost însă ferm. „Nu! Pentru ce? Nu înțelegeți că nu merită să se reabiliteze? Dacă primăria are bani, putea să realizeze un stadion nou modern. Nu știu de ce nu a realizat până acum. Eu transmit un apel spre primarul Nicolae Robu să lase glumele și jocurile astea. Când discutăm că facem un stadion nou, lansează invitația să nu facem, să lăsăm la stadiul de muzeu că îl reabiltează primăria. Vrem să facem o parcare de cinci etaje, nu e bună, mai punem două etaje. Fiecare să își vadă de activitatea lui și să realizeze obiectivele pe care și le-a asumat”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare