Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportS-a stabilit: ACS Poli va primi CINCI milioane de lei finanţare de...

S-a stabilit: ACS Poli va primi CINCI milioane de lei finanţare de la bugetul Timişoarei UPDATE Banii nu pot fi dați

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

5.000.000 de lei, atât va primi ACS Poli cu titlul de finanţare de la bugetul local al Timişoarei. Dacă zilele trecute antrenorul ACS vorbea despre posibilitatea ca echipa să renunţe la Liga I, situaţia echipei s-a schimbat decisiv marţi, după ce ANAF a aprobat plata eşalonată a datoriilor echipei, eliberând şi un certififat fiscal pe 0. Măsurile ANAF au dat practic undă verde alocării de bani de la bugetul local, după doi ani de zile de când finanţările au fost sistate în urma unor controale ale Curţii de Conturi.

Proiectul privind finanţarea ACS Poli nu a fost postat pe site-ul primăriei şi a ajuns pe masa consilierilor locali cu doar câteva minute înainte de plec. Însă aleşii locali au discutat înainte de plen, la şedinţă de comisii, toate detaliile privind finanţarea ACS. Conform datelor din referatul proiectului, suma soliciată de ACS pentru sezonul competiţional 2017 -2018 se ridică la
12.527.800 de lei, în vreme ce suma solicitată pntru semestrul II este de 6.045.680 de lei. Suma totală alocată este de 5.000.000 de lei, din care 400.000 de lei existenţi înainte proiectului şi alţi 4.600.000 de lei aprobaţi prin rectificare bugetară.

Consiliul Local Timișoara nu poate aloca deocamdată cele 5.000.000 de lei dorite pentru Poli. Asta pentru că rectificarea bugetului orașului a picat la vot, făcând imposibilă alocarea sumei de 4.600.000 de lei pentru Poli. Conform spuselor primarului Robu, doar 900.000 de lei mai pot fi alocați deocamdată în absența rectificării de buget. Proiectul ar trebui amendat astfel ca suma alocată să fie de 900.000 de lei și mai apoi supus la vot.

Primarul Nicolae Robu a decis retragerea proectului de pe ordinea de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Mai multe clădiri istorice au șansa să fie reabilitate cu sprijin financiar din partea Primăriei! Va fi modificat regulamentul

Renovarea clădirilor istorice la Timisoara bate pasul pe loc. Astfel că, în urma consultărilor...

Peste 13.000 elevi din Timişoara vor primi burse! Primăria alocă 16 milioane de lei

Primăria Timişoara alocă 16 milioane de lei pentru anul 2022, mai mult cu 4...

DNA a descins la Primăria Timşoara! Acnhetatorii fac cercetări într-un dosar cu fapte asimilate celor de corupție

Percheziţii la Primăria Timişoara, în această dimineaţă! Procurorii DNA ar fi descins în biroul...