Primarul Robu, explicație pentru alocarea de doar 2,2 milioane de lei de la guvern, pentru repararea daunelor provocate de furtună

0
724

Lovit greu de furtuna de duminică seara, județul Timiș a primit doar 2,2 milioane de lei de la Guverul României, cu titlu de ajutor pentru repararea stricăciunilor produse de furtună la zeci de școli din oraș și la mai multe spitale. âÎnsă, județe precum Maramureș au primit alocari de patru ori mai mari, deși acolo furtuna nu a avut aceeași intensitate. Primarul Nicolae Robu explică de ce.

„Noi am cerut două milioane de lei pentru că ne-am conformat solicitării domnului prim-ministru de a trece numai și numai lucrarea care remediază stricăciuni provocate de furtună. (…) Nu am cerut decât cotă parte din banii necesari reparării acelei părți din acoperiș care s-a surpat acum. Cred că este o abordare extrem de strictă și limitativă și nu neaparat este cea mai corectă, dar noi ne-am conformat solicitării prim-ministrului. Procedând cu această rigoare, ce constatăm? Că la Timișoara unde primăria va cheltui 20 de milioane de lei pentru reabilitarea acoperișurilor școlilor afectate de furtună de la bugetul de stat ne vin circa două milioane în timp ce județe care au avut și ele parte de furtună, dar nu am văzut că atenția media să fie orientată înspre ele și nu am auzit ca acolo să fi fost atât de rău ca în Timișoara vedem suma de nouă milioane și așa mai departe. Doresc ca toți cei care locuim în această țară să fim tratați la fel, nu cred că este ceva normal ca unii să fim tratați cu o unitate de măsură și alții cu alte unități de măsură și constatăm în multe privințe aceste situații câtă vreme în Timișoara au fost puși la pământ 3.500 de arbori. Nici nu trebuie să mai vorbim de așa ceva, ca oricine deduce de aici de ce furtună a avut parte Timișoara”, a declarat Robu.

image_pdfimage_print

Spune-ţi opinia civilizat!