AcasăStiriNational si InternationalAtentate sinucigașe pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Zeci de morți...

Atentate sinucigașe pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Zeci de morți și sute de răniți

Două explozii puternice au avut loc marți dimineață pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Un alt incident a avut loc la metroul din capitala Belgiei. În urma acestora, zeci de persoane au murit și alte zeci au fost rănite.

Martorii povestesc că înaintea producerii celor două explozii de pe aeroportul din Bruxelles s-au tras focuri de armă și au fost auzite strigăte în limba arabă. Una dintre explozii a avut loc lângă ghișeul de check-in al companiei American Airlines, și cel de check-in al SN Brussels Airlines notează stirileprotv.ro.

Aeroportul a fost evacuat, iar avioanele programate să aterizeze au fost redirecționate spre alte destinații din apropiere. De asemenea, trenurile spre aeroport au fost suspendate.

Zborurile din România ce aveau ca destinație aeroportul din Bruxelles au fost redirecționate către aeroportul din Amsterdam.Este vorba despre cursa Tarom cu număr de zbor RO 371.

Autoritățile belgiene au instituit un număr la care cei care au informații legate de explozia de pe aeroport sau care au nevoie de informații: 00322 506 47 11.

În urma celor două explozii de la aeroport, autoritățile belgiene au instituit nivelul patru de alertă teroristă, acesta fiind cel mai mare nivel. Metroul din Bruxelles a fost închis, iar autoritățile au evacuat pasagerii, după ce pe Internet au apărut zvonuri privind detonarea unei bombe. La scurt timp, la metrou s-a auzit o explozie puternică.

Potrivit bilanțului provizoriu, atentatele din capitala Belgiei s-au sodat cu 13 morți și 35 de răniți.

Potrivit presei locale, citată de stirileprotv.ro, pe aeroportul Zaventem au fost descoperite trei centuri cu bombe nefolosite. Acesta va rămâne închis până miercuri dimineață.

În urma atacurilor, la Bruxelles a fost întreruptă circulația autobuzelor, troleibuzelor și a tramvaielor. Pentru siguranță, autoritățile au cerut populației să rămână acolo unde se află.

Atacurile sinucigașe au avut loc la patru zile după ce teroristul Salah Abdeslam a fost capturat. El a fost implicat în atacurile care au avut loc în Franța, în 2015.

UPDATE. Bilanțul victimelor atentatelor de la Bruxelles a ajuns la 34 de morți și 187 de răniți.

Exploziile de la aeroportul din Bruxelles au cauzat moartea a 14 persoane și rănirea altor 81 de persoane, în timp ce atentatul de la metrou a avut ca rezultat decesul a 20 de persoane și rănirea a altor 55, potrivit stirileprotv.ro.

În urma incidentelor, în Belgia vor avea loc trei zile de doliu național, a declarat ministrul de Interne Jan Jambon.

Atentatele au fost revendicate de către gruparea teroristă Stat Islamic.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente