Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Atentate sinucigașe pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Zeci de morți și sute de răniți

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Două explozii puternice au avut loc marți dimineață pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Un alt incident a avut loc la metroul din capitala Belgiei. În urma acestora, zeci de persoane au murit și alte zeci au fost rănite.

Martorii povestesc că înaintea producerii celor două explozii de pe aeroportul din Bruxelles s-au tras focuri de armă și au fost auzite strigăte în limba arabă. Una dintre explozii a avut loc lângă ghișeul de check-in al companiei American Airlines, și cel de check-in al SN Brussels Airlines notează stirileprotv.ro.

Aeroportul a fost evacuat, iar avioanele programate să aterizeze au fost redirecționate spre alte destinații din apropiere. De asemenea, trenurile spre aeroport au fost suspendate.

Zborurile din România ce aveau ca destinație aeroportul din Bruxelles au fost redirecționate către aeroportul din Amsterdam.Este vorba despre cursa Tarom cu număr de zbor RO 371.

Autoritățile belgiene au instituit un număr la care cei care au informații legate de explozia de pe aeroport sau care au nevoie de informații: 00322 506 47 11.

În urma celor două explozii de la aeroport, autoritățile belgiene au instituit nivelul patru de alertă teroristă, acesta fiind cel mai mare nivel. Metroul din Bruxelles a fost închis, iar autoritățile au evacuat pasagerii, după ce pe Internet au apărut zvonuri privind detonarea unei bombe. La scurt timp, la metrou s-a auzit o explozie puternică.

Potrivit bilanțului provizoriu, atentatele din capitala Belgiei s-au sodat cu 13 morți și 35 de răniți.

Potrivit presei locale, citată de stirileprotv.ro, pe aeroportul Zaventem au fost descoperite trei centuri cu bombe nefolosite. Acesta va rămâne închis până miercuri dimineață.

În urma atacurilor, la Bruxelles a fost întreruptă circulația autobuzelor, troleibuzelor și a tramvaielor. Pentru siguranță, autoritățile au cerut populației să rămână acolo unde se află.

Atacurile sinucigașe au avut loc la patru zile după ce teroristul Salah Abdeslam a fost capturat. El a fost implicat în atacurile care au avut loc în Franța, în 2015.

UPDATE. Bilanțul victimelor atentatelor de la Bruxelles a ajuns la 34 de morți și 187 de răniți.

Exploziile de la aeroportul din Bruxelles au cauzat moartea a 14 persoane și rănirea altor 81 de persoane, în timp ce atentatul de la metrou a avut ca rezultat decesul a 20 de persoane și rănirea a altor 55, potrivit stirileprotv.ro.

În urma incidentelor, în Belgia vor avea loc trei zile de doliu național, a declarat ministrul de Interne Jan Jambon.

Atentatele au fost revendicate de către gruparea teroristă Stat Islamic.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=3ExWRwMNfTQ&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Noul drum de legătură între A1 și Aeroport a primit finanțare pe fonduri europene! Într-o primă fază, 2,3 milioane lei pentru documentație!

Consiliul Județean Timiș a reușit să obțină finanțare europeană pentru șoseaua de mare viteză...

Teatrul Maghiar din Timisoara joaca spectacolul ”EXIT” la Bruxelles

La invitația Centrului pentru Arte Frumoase ”Bozar” din Belgia, spectacolul ”EXIT” va fi jucat...

Au inceput pregatirile pentru ”Timisoara AIR SHOW 2019”

Aeroportul Internațional Timișoara a demarat pregătirile spectacolului aerian ”TIMIȘOARA AIR SHOW 2019”, eveniment ajuns...