USR Timis vrea metrou usor intre Timisoara si Aeroportul International ”Traian Vuia”

- Advertisement -

Uniunea Uniunea Salvați România – Filiala Timiș, solicită ca o dată cu extinderea Aeroportului Internațional din Timișoara să fie reabilitat un tronson de cale ferată care duce la aerogară și pasagerii să se poată deplasa între aceasta și oraș cu ajutorul unui metrou de suprafață.

Noul terminal al Auroportului Internațional Timișoara urmează să aibă șase puncte de securitate, opt puncte de control, 12 zone de check-in și 10 porți de îmbarcare dar și spații comerciale, iar conducerea aerogării a declarat că pe data de 1 noiembrie 2018 se va semna cererea de finanțare pentru noul terminal. Investiția va ajunge la aproximativ 50 de milioane de euro și va include atât construcția cât și echipamentele specifice de siguranță și securitate.

”USR Timiș salută această inițiativă, pe care o consideră un pas necesar și esențial în dezvoltarea orașului. Dar această inițiativă va crește traficul spre aeroport, care oricum este tot mai intens în fiecare an. Cu această oportunitate dorim să atragem atenția Primăriei Municipiului Timișoara că va fi nevoie de o dezvoltare a infrastructurii de transport, între Aeroportul «Traian Vuia» și Timișoara. USR Timiș a propus (încă de la începutul anului) reabilitarea unui tronson de cale ferată și folosirea lui pentru un metrou ușor de suprafață, care să coexiste ca mijloc de transport alternativ, cu șoseaua care face momentan această legătură”, explică cei din filiala Timiș a Uniunii.

Totodată, USR Timiș arată și câteva dintre beneficiile proiectului înaintat de partid încă de la începutul anului 2018. Acestea sunt:
– transport previzibil, de încredere;
– o alternativă pentru cazul în care șoseaua este blocată (ex: accidente, ambuteiaje);
– poate susține un flux constant de pasageri;
– poate avea rol dublu de metrou (suprateran) în oraș;
– este dovedit din multele metropole în care se regăsește, că este un mijloc foarte popular de transport către aeroport.

Conform propunerii de proiect, investiția solicitată de USR Timiș ar necesita circa 25 de milioane de euro și ar putea fi implementată într-o perioadă cuprinsă între 12 și 16 luni. Vezi mai multe detalii despre această propunere AICI.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare