ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Jocurile foamei! Pentru un pumn de voturi, ”țăranul” Alin Nica și ”spionul” Dominic Fritz se calcă-n picioare, fără nicio reținere

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Ar fi indicat ca timișorenii să-și facă stocul de popcorn și să-și caute un loc cât mai comod pentru că războiul declarațiilor dintre președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica, și primarul Timișoarei, useristul Dominic Fritz, se anunță unul de lungă durată. De anduranță și de rutină!

Nu contează că Nica și Fritz sunt ”verișori prin alianță” pentru că de data aceasta gongul va bate, nu între reprize, ci la final de meci. Iar cel care va rămâne în picioare, chiar și șifonat, va fi declarat câștigător al competiției!

O competiție fără niciun beneficiu sau vreo miză pentru comunitatea bănățeană. Un circ al orgoliilor, o scenă absolut egoistă pusă în practică pentru conservarea unor voturi. Sau, în cel mai fericit caz, pentru câteva în plus!

E limpede pentru toată lumea că, imediat după decizia de carantinare a Timișoarei, se pare, pentru un ciclu de 21 de zile minim, ”luna de miere” dintre Alin Nica și Dominic Fritz s-a terminat brusc. În lipsa unui consens amiabil, discuție care s-a consumat, în urmă cu câteva zile, chiar în fața Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, cei doi ”parteneri” au decis să meargă, direct, în fața judecătorului: opinia publică!

Primul care a ieșit la atac, să denunțe că așteptările i-au fost înșelate și că simte o oarecare dezamăgire în ”partenerul de drum”, a fost președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica care, uitând de coabitarea de la aceeași adresă cu ”pârâtul”, a sărit la beregata lui Dominic Fritz, acuzându-l de comoditate și dezinteres:

Cum a fost luată decizia? E adevărat că a fost o recomandare INSP de carantinare a Timișoarei, dar doar la nivel local poate fi declanșată măsura. Cei de la centru nu pot impune punerea în carantină fără hotărârea CJSU, de aceea m-am bătut în forul decizional să nu se impună măsura extremă și nu eram într-o situație limită. Eu consider că nu s-a făcut o analiză temeinică pe specific pe local, care să țină cont de impactul economic, social și educațional. Toată decizia s-a luat ținând cont de factorul medical exclusiv, care este esențial, însă eu cred că avem experiența de un an al pandemiei pentru a ne rafina și să nu apelăm la cel mai dur medicament pentru a rezolva problema”.

Nica pozează

Fără doar și poate, ieșirea publică a președintelui Alin Nica a avut o singură miză: una politică! De fapt, un calcul matematic cinic, menit să conserve niște voturi. E logic că, într-o comisie, așa cum e Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, în care circa 40 de oameni ridică mâna, două voturi, cele ale lui Nica și Fritz, cu greu pot face diferența.

Unde mai mai pui că toți oameni președintelui Nica, membri în CJSU Timiș, au votat pentru carantinarea Timișoarei și, întâmplător, doar șeful lor a votat împotrivă?! Nimeni nu mai merge după fenta asta! În goana după justificare și în încercarea nebună de a fi în asentimentul timișorenilor care, fie vorba între noi, sunt sătui de carantină, Nica a încercat să marcheze în poarta aliatului său Fritz, plusând:

În plan local, responsabilitatea CLSU nu a fost îndeplinită corespunzător. De la preluarea mandatului și până acum nu a fost nicio întâlnire a CLSU cu un plan de măsuri anti-Covid. Dacă el nu reacționează, primarul este președintele lui și este responsabil, atunci ce să ne așteptăm la măsuri de protejare a economiei locale și de informare a cetățenilor. Primarul a avut cadrul și instrumentele și nu a făcut nimic să reducă asta. A făcut și secret focarul de la biroul de Urbanism, nu testează angajații, nu are proceduri interne și a expus populația la infectare: coada de la plata impozitelor, coada de la ghișeele STPT, coada de la autorizații de mărțișoare, la o rată de infectare de peste 5 la mie. Digitalizarea este inexistentă, nu s-a făcut nimic să se evite aceste cozi. Nu există în primărie un sistem prin care să se asigure continuitatea activității de urbanism, care practic este blocat de îmbolnăvirile angajaților. Sunt zeci de dosare de urbanism cu termene depășite și oamenii nu au putut veni să-și rezolve documentațiile pentru construcții pentru că nu sunt circuite. Nu s-a ținut cont de populația reală la Timișoara, ci de populația de zece ani de zile, la 300.000, ea depășește 400.000. Această carantină nu a fost pregătită, nu au fost stabilite reguli de protecție locală sau a economiei locale. Mă întreb de ce nu s-a făcut informarea populației. Locuitorii, pe bună dreptate, pot fi supărați”,

Fritz se echipează

Evident, primarul Fritz nu a rămas dator afirmațiilor lui Alin Nica și nici nu a întors celălalt obraz:

Într-o mișcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facțiunile din partid înainte de alegerile pentru șefia PNL Timiș. Înțeleg și accept că așa funcționează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aș fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situația periculoasă în care se află Timișoara și județul Timiș. A lansat o salvă de informații trunchiate și acuzații, unele de-a dreptul bizare. Ba că am mușamalizat infecțiile din direcția de urbanism, deși le-am anunțat într-o conferință de presă încă de acum 2 săptămâni. Ba că nu am trimis poliția locală să facă controale, deși știe că poliția locală de un an este în subordinea MAI, tocmai ca să ajute la combaterea pandemiei. Ba că nu am forțat firmele din Timișoara să folosească telemuncă, deși are informația că acest lucru nu este decis de primar, ci doar de către angajatori. Adevărul este că lupta împotriva pandemiei a fost pasată în mare parte primăriilor. Președinții de Consilii Județene au timp să orchestreze atacuri politice și să facă campanie pentru alegeri interne. În perioada în care spitalele sunt încărcate și timișorenii încearcă să-și organizeze viața într-o carantină frustrantă, PNL Timiș pare să aibă un singur țel: să saboteze tot efortul timișorenilor și timișenilor de a ieși din această situație critică cu riscul de prelungire a carantinei. Nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viața de zi cu zi a timișorenilor sau a timișenilor, ci ca să rămână sau să revină la butoane și la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă. PNL Timișoara încă nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziție sau la guvernare. Eu sunt decis să fac ce trebuie și ce pot pentru timișoreni”.

Miză politică

Da, după cum lesne se poate observa, serbările galante dintre președintele Alin Nica și Dominic Fritz, ambii aflați în barca guvernării, s-au încheiat. S-a trecut în faza de ping-pong, în care cei doi își împart ”neveuri” și ”forehand-uri”. Trist e că ambii politicieni greșesc, încercând să-și conserve voturile sau să mai câștige câteva, în plus, contracarându-se pe teme de carantină și pandemie.

De parcă bănățenii nu caută, de la cei pe care i-au ales, soluții la problemele lor. Nu circ! ”Țăranul” Alin Nica, căci așa e poreclit fostul primar al comunei Dudeștii Vechi, a gafat lamentabil, ieșind în public cu o declarație care, pe lângă că pune paie pe foc, într-o coaliție absolut șubredă, mai și conține, nu un singur neadevăr ci mai multe, la adresa lui Dominic Fritz.

În plus, marea majoritate a afirmațiilor sunt forțate și manipulatorii! De cealaltă parte, ”spionul” Fritz sare și el gardul când afirmă că miza declarațiilor lui Nica are legătură cu viitoarele alegeri interne din PNL Timiș pentru poziția de președinte al filialei. Aici, dincolo de ”accept și înțeleg că așa funcționează politica”, primarul Timișoarei greșește și dovedește că, de fapt, nu pricepe dansul partidelor.

Dacă l-ar fi înțeles, s-ar fi rezumat strict la a afirma că Nica face exerciții de PR, nu pentru alegeri interne, ci pentru un pumn de voturi de la bănățeni. Pentru că, fie că vrem fie că nu vrem, din postura de președinte al CJ Timiș, Alin Nica va fi ales președinte al PNL Timiș.

Si dacă vorbește despre carantinare si dacă nu o face! Astăzi, în competiția internă, Nica aleargă singur, iar primarii, care i-au adus voturi pentru CJT, sunt cei care fac listele de delegați pentru alegerile din PNL Timiș, iar delegații ridică mâna sau bagă-n urnă votul pentru ”țăranul de Dudești”.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore