Arafat (și) a revenit! Șeful DSU a făcut dreptate și a închis casele de pariuri care funcționau, în plină carantină, în Timișoara

- Advertisement -
În aceeași seară, la nici două ore de la publicarea anchetei de pe voceatimișului.ro, care a scos în evidență atât bucuria operatorilor de jocuri de noroc cât și violența cruntă din sălile de păcănele, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății cât și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a revenit asupra ordinului de carantinare a Timișoarei.

Inițial, imediat după anunțul că Timișoara va intra în lock-down, întemeietorul SMURD, dr. Raed Arafat, a emis decizia cu nr. 6578 prin care, timp de 14 zile, orașul de pe Bega, cât și comunele periurbane, urmau să intre ”în conservare”, începând cu data de 8 martie.

Astfel, conform ordinului emis de șeful DSU, pe 6 martie ac, o mare parte a activităților comerciale, școlare, educative sau sportive au fost obligate, ca din prima zi de carantinare, să-și înceteze activitatea cu publicul.

Au fost închise școlile, teatrele, restaurantele, terasele, sălile de sport, mai puțin operatorii economici, care sunt licențiați în activitatea jocurilor de noroc, ”cu excepția celor care comercializează bilete de tip loto, pariuri și lozuri”.

Evident, pe de-o parte, decizia a creat reacții mari de bucurie în rândul caselor de pariuri. Dincolo de bucurie, a existat și stupoare în rândul ”operatorilor licențiați”, dovadă în acest sens fiind chiar mesajele interne de pe grupurile de socializare: ”Bună dragilor. Într-adevăr, este incredibil că, în această perioadă, facem acest pas, însă domnul Arafat a dat o ordonanță pentru județul Timiș prin care ne comunică că avem voie să deschidem agențiile de pariuri sportive dar fără activitatea de slot-uri. Așadar, V.I și K.I vă vor atașa planificările sau vă vor comunica, pe grup, cine trebuie să se prezinte mâine la muncă. Programul agențiilor este 09.00-21.00. Rugămintea este să vă prezentați mâine la agenții, în jur de 08.00 pentru a aduce agențiile, pe cât posibil, la normal. Abia aștept să ne revedem, Și sper să nu se mai închidă niciodată! Pentru mine a fost o Super Veste. Îmi doresc la fel să fie și pentru voi”.

Dincolo de euforia caselor de pariuri a mai existat un fenomen pe care reporterii voceatimisului.ro l-au prezentat, în același material, sub forma unei înregistrări video. Și anume, un act de violență supremă care a avut loc în incinta unei săli de jocuri de noroc, imagini în care o femeie este ruptă în bătaie cu scaun, iar doi polițiști sunt agresați și ultragiați de către un client supărat, probabil, că nu avea…noroc!

La nici două ore de la publicarea anchetei jurnalistice pe voceatimișului.ro, ca urmare a circului monstruos, care a izbucnit pe coridoarele factorilor de decizie dar și datorită reacțiilor publice, absolut negative, dr. Raed Araft a revenit asupra deciziei intițiale de caratinare a Timișoarei.

Astfel, șeful DSU a emis un nou ordin, nr. 6604 din 10 martie a.c, astfel că, în loc de este interzisă activitatea ”cu excepția celor care comercializează bilete de tip Loto, pariuri și lozuri”, așa cum era inițial, s-a făcut modificarea la ”activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, indiferent de locațiile amplasate”.

Decizia lui Raed Arafat, chiar dacă vine ca urmarea a unor bâlbe sau interese economice, depinde din ce unghi sunt văzute lucrurile, aduce normalitate într-o Timișoara cu nervii și așa întinși la maxim din cauza restricțiilor. Și mai face un lucru: ține polițiștii departe de păcănele!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=e1AcVno2ndE]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare