surprins-de-camerele-video-in-timp-ce-arunca-hunoiul-pe-strada

Peste două sute de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali de la începutul lunii pentru abandonarea de deșeuri, cel mai recent caz fiind ce al unui tânăr surprins de camerele video cum arunca deșeuri din propria mașină.

Polițiștii locali continuă să acorde o atenție deosebită la modul în care se respectă legislația referitoare la protecția mediului și păstrarea curățeniei pe raza municipiului Timișoara, continuând acțiunile pe această linie. Au fost organizate acțiuni punctuale în zonele în care au existat sesizări cu privire la abandonarea de deșeuri pe domeniul public, dar s-au efectuat și verificări pentru identificarea persoanelor surprinse de camerele de supraveghere video amplasate în locațiile în care acestea au fost instalate.

Numai în luna octombrie a acestui an fost aplicate un număr de 23 de sancțiuni celor care au contribuit la formarea de rampe clandestine de deșeuri, pe lângă alte 191 sancțiuni aplicate celor surprinși aruncând gunoaie pe jos. Ca urmare a amplasării camerelor video au fost aplicate sancțiuni pe străzile Mătăsarilor, Treboniu Laurian, Iris, Luceafărul, Dâmbovița, L. Rebreanu, Calea Urseni, Petre Ispirescu, sau la intersecția străzilor Liniștei cu Haga.

Pe strada Petre Ispirescu, un tânăr a fost sancționat cu 1.000 lei, conform HCL 371/2007 modificată, după ce a fost identificat ca urmare a imaginilor surprinse în timp ce descărca deșeuri din autoturismul personal. ”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția cu privire la faptul că, potrivit HCL 371/2007, sancțiunile pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice sunt între 1.000 și 2.500 lei. Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot sesiza aceste aspecte la la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, solicită oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.