VIDEO Cu gluga pe cap, a aruncat o roaba de gunoi la coltul strazii, la Timisoara

- Advertisement -

Un timișorean a fost sancționat de polițiștii locali cu 3.000 de lei după ce a fost surprins de sistemul de supraveghere din capitala Banatului abandonând deșeuri pe domeniul public , cu o roabă.

Poliția Locala Timișoara amintește că, în ciuda eforturilor de prevenire a abandonului de deșeuri pe domeniul public, materializate prin împărțirea a 20.000 de flyere de informare cu privire la sancțiunile pe care le riscă persoanele care abandonează deșeuri, a notificărilor înmânate în cartiere asociațiilor de proprietari și persoanelor fizice, a informării populației prin intermendiul a zeci de comunicate pe această linie publicate de mass-media, încă se aruncă deșeuri la colt de stradă.

Oamenii legii din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș.

Astfel, după ce zilele trecute au fost aplicate sancțiuni drastice unor persoane identificate după vizualizarea imaginilor video, în cursul zilei de ieri un alt cetățean a fost identificat după ce a fost surprins de camerele de supraveghere. Este vorba despre un tânăr care a abandonat mai multe resturi cu o roabă, la intersecția străzilor Mihai Viteazul cu Virgil Madgearu. Cel în cauză a fost sancționat cu 3.000 de lei conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, cu dispunerea ridicării acestora.

”Reamintim că potrivit legii menționate, pe lângă sancțiunile între 3.000 și 6.000 lei, cei depistați sunt obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare