Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Prinsi la fumat in statiile mijloacelor de transport in comun, in piete sau parcuri, la Timisoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Peste 400 de sancțiuni pentru fumat în spații interzise au fost aplicate de polițiștii locali din Timișoara, de la începutul acestui an. Cei mai mulți contravenienți au fost surprinși în timp ce ”afumau” oamenii care așteptatu în stațiile mijloacelor de transport în comun din oraș, în piețe sau în locurile de joacă pentru copii amenajate în parcuri.

Agenții Direcției Poliția Locală Timișoara efectuează permanent verificări în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, existând sesizări din partea cetățenilor care reclamă fumatul în locurile special amenajate pentru copii din parcuri, în stațiile Societății de Transport Public Timișoara sau în spațiile închise din incinta piețelor agro-alimentare, ori în scările de bloc.

Conform unui raport întocmit de oamenii legii, de la începutul acestui an au fost aplicate un număr de 418 sancțiuni pe această linie unor persoane surprinse fumând în locurile amenajate pentru copii din Parcul Ion Creangă, Parcul Clăbucet, în zona de flori din Piața 700, dar și în Piețele Doina și Iosefin, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în stațiile de taximetre printre care Aurelianus, Revoluției, C. Porumbescu, Gh. Lazăr, Mărăști sau Huniade, precum și în alte locuri prevăzute de lege. Au existat și situații în care unele persoane au fost surprinse fumând în localuri, fără acordul angajaților, cazuri în care s-au aplicat, de asemenea, sancțiuni, în special în zona Complexului Studențesc.

”Reamintim că potrivit actului normativ menționat, sancţiunile pentru fumat în spațiile închise sunt cuprinse între 100 lei și 500 lei pentru persoanele fizice, și 5.000 și 10.000 lei, cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, pentru persoanele juridice”, anunță reprezentanții Poliției Locale.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore