Transfer aeroport
7.9 C
Timișoara
22-feb.- 2020- 15:49
Transfer aeroport

O asociere romano-maghiara supervizeaza constructia centurii Sud a Timisoarei

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Octavian Pintean
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

O asociere dintre o societate timișoreană și o societate din Ungaria a fost desemnată pentru supervizarea proiectării și execuției părții sudice a șoselei de centură a Timișoarei, conform unui annunț al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Miercuri, 15 ianuarie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud. Beneficiarul contractului a fost desemnată asocierea Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft.

Firma timișoreană are, la acest moment, zero angajați, deși funcționează încă din anul 2008. Societatea a avut o cifră de afaceri de puțin peste 112.000 de lei în anul 2018 (ultimul an fiscal încheiat), având un profit net de aproape 7.900 de lei, în scădere cu 84 % față de anul precedent, conform datelor risco.ro.

De partea cealaltă, asociatul maghiar datează pe piață din 1991 și dispune de 170 de angajați, conform site-ului companiei. Aceeași sursă ne mai amintește faptul că Utiber este continuatoarea fostei companii de stat Közúti Beruházó Vállalat.

Valoarea contractului semnat de CNAIR cu asocierea dintre cele două entități este de 6.433.626 Lei fără TVA. Șoseaua de centură Sud a Timișoarei va avea o lungime totală de 25,69 km, traseul acesteia fiind stabilit pe teritoriul administrativ al județului Timis, pe raza municipiului Timișoara si a localitatilor Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă si Ghiroda. iar principala sursă de finanțare a acestui obiectiv sunt fondurile europene nerambursabile.

”Pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe autostrada Arad – Timişoara – Lugoj. Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă. Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 LEI fără TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA”, susțin reprezentanții CNAIR.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă

TIMISUL DE IERI

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre cele mai grandioase şi fascinante locuri. Acolo unde se întâlnesc...