Ministrul Transporturilor, declaraţie ezitantă despre transferul aeroportului din Timişoara către CJ Timiş. Ce spune

- Advertisement -

Trei ani de zile – atâta s-au scurs de la primele demersuri ale Consiliului Județean Timiș de a intra în posesia Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara. Conform discuțiilor purtate de conducerea CJ Timiș cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, 80% din acțiuni ar fi urmat să treacă în posesia administraţiei judeţene. Povestea s-a schimbat radical în 2016, atunci când ministrul tehnocrat Sorin Bușe anunțat că nu este exclus ca aeroportul din Timișoara să fuzioneze cu cel de la Arad, totul după ce orașul condus de Gheorghe Falcă nu a reușit să atragă operatori de zbor pentru o investiție .

„Analizăm. Este în discuție, Aeroportul „Traian Vuia” este în subordinea Ministerului Transporturilor, avem o relație foarte bună, aveți un management peformant aici care a demonstrat foarte multe calități. Rămâne să discutăm asta și la nivel de consiliul județean și de minister să vedem cât de oportună este acesta trecere. Analizăm, nu este în momentul de față o prioritate”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre trecerea Aeroportului Traian Vuia în patrimoniul județului.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, nu s-a arătat deranjat de anunțul făcut de Cuc, subliind că „în niciun caz nu va fi transferat la Arad, pentru că s-au făcut demersuri anul trecut. Ce pot să spun în completare, vreau să mulțumesc Ministerului Transporturilor. Ieri în Comisia Tehnico-Economică a fost avizată o investiție pentru aeroport, o investiție de aproximativ 10.000.000 de lei, care merge pe ceea ce înseamnă construcție terminal sosiri curse externe. Este o investiție finanțată de la stat prin capitalizare. Eu cred că este o investiție foarte bună pentru aeroport și pentru dezvoltarea întregii regiuni”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Timișoara – de la primul tramvai electric la întâiul mijlocul de transport în comun cu cea mai lungă autonomie din lume

De-a lungul secolelor, în Banat s-au înregistrat nenumărate premiere....

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img