Timișoara, cu un singur viceprimar

- Advertisement -

Timișoara a rămas cu un singur viceprimar. Asta după ce prefectul de Timiș a semnat ordinul prin care mandatul lui Traian Stoia din funcția de consilier local încetează.

Scandalul legat de demiterea lui Traian Stoia din funcția de viceprimar a început după ce social-democratul a votat contra liniilor trasate de partid, pentru adoptarea bugetului Timișoarei, acordându-și votul primarului liberal Nicolae Robu. PSD l-a exclus pe Stoia din partid, iar acum prefectul de Timiș a semnat documentul prin care este eliberat atât din funcția de consilier local, cât și din cea de viceprimar. Actul a fost trimis către Primăria Timișoara, care îl va înștiința pe fostul social-democrat că i s-a încheiat mandatul.

Următorul pe listă în locul lui Traian Stoia ar fi liberalul Ilie Lucian Stoinel (vă reamintim că PSD și PNL au candidat pe liste comune la precedentele alegeri, sub marca USL). Deocamdată însă Stoinel nu poate deveni consilier local cât timp ocupă și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Societății Drumuri Municipale. În cazul în care el refuză, locul ar urma să îi revină unui social-democrat.

Prefectul de Timiș a semnat și ordinul de încetare a mandatului de consilier județean al Georgetei Rus, luni. Rus a părăsit PNL, acuzând presiuni în partid și s-a înscris în PMP. Potrivit listelor, următorul consilier este Flaviu Iepan.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare