Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timisoara gazduieste Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara va fi, timp de trei zile, capitala artei vizuale satirice și a caricaturii. În perioada 18 – 20 octombrie 2019, Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popa’s, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

Peste 300 de artiști din 70 de țări își vor expune o parte din lucrări în Bastionul Theresia, situat de pe strada Martin Luther, nr. 4 din Timișoara.

Printre artiștii internaționali, invitați ai maestrului Ștefan Popa Popa’s, cel mai rapid caricaturist din lume și inițiatorul evenimentului, care vor fi prezenți la cea de-a VII-a ediție a ”Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale”, se numără Antonio Calderon, Tomas Gallego (Spania), Rudy Gheysens (Belgia), Jean Plantu (Franța), Grigori și Ilya Katz – Israel, Constantin Ciosu și Mihai Pînzau (România) sau Jugoslav Vlahovici (Serbia). La ediția de anul acesta a salonului vor fi prezenți artiști de pe șase continente.

Programul salonului începe vineri, 18 octombrie 2019, la ora 16:00, cu deschiderea Muzeului Popa’s, în noua sa formă, iar la ora 16:30 este programată deschiderea Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. Ne vor onora cu prezența elite ale României precum Tudor Gheorghe, Ioan Bocșa, Aura Twarowska, Dorel Vișan, Helmuth Duckadam și Elisabeta Lipă, Mihai Tatulici și autorități locale.

Programul manifestărilor cuprinde festivitatea de premiere, caricaturi live tuturor participanților executate de artiștii prezenți, dar și o școală de caricatură. Detalii privind programul găsiți în afișul evenimentului, mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment inedit cu prilejul Centenarului. Muzeul...

Artistul timișorean Ștefan Popa Popa’s, în centrul atenției la gala ADE 2015 organizată în Madrid

Timișoreanul Ștefan Popa Popa's a fost invitat special la gala ADE 2015, organizată de...