Artistul timișorean Ștefan Popa Popa’s, în centrul atenției la gala ADE 2015 organizată în Madrid

- Advertisement -

Timișoreanul Ștefan Popa Popa’s a fost invitat special la gala ADE 2015, organizată de Asociația Diplomaților din Spania, care s-a desfășurat în capitală, la Madrid. Cu această ocazie, artistul bănățean a avut șansa să organizeze o expoziție marca Popa’s în Casinoul madrilen, unde au fost expuse peste 40 de lucrări.

Printre invitații de seamă ai evenimentului s-au numărat și reprezentanți ai Casei Regale spaniole, ai corpului nobilimii din Asturias și Castilia, ambasadori, oameni de afaceri de mare nivel și reprezentanți ai mediului cultural din Spania. Ștefan Popa Popa’s a captat din nou toată atenția atunci când a început să deseneze, realizând portrete pentru peste 200 de invitați, care au făcut coadă la masa celui mai rapid caricaturist din lume atestat de Guiness Book.

75 de euro a fost biletul de intrare iar din donații s-au strâns peste 50.000 de euro, fondurile obținute fiind donate la Crucea Roșie Spania, banii urmând a fi folosiți pentru ajutorarea refugiaților din Orientul Mijlociu. Artistul timișorean a fost distins și cu o diplomă de excelență de la Crucea Roșie Spania.

De asemenea, Ștefan Popa Popa’s a mai primit o apreciere deosebit de la Accademia Internazionale la Sponda, din Roma, care i-a oferit artistului român premiul internațional „Cultură, Romanitate, Solidaritate” pentru contribuția sa la Expoziția Itinerantă Ritratti dei Papi.

Timișorean a realizat portretele ultimilor zece Papi, care se află într-un album intitulat „Papi, Santi… illustri”. Portretul Papei Benedict al VXI-lea se află expus în Sala Papilor din Basilica San Pietro de la Vatican.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment...

Primarul Robu, galerie foto din vacanţa în Spania. Cum se relaxează

Cu un concediu în Spania – aşa ales primarul...

”Încălzire” pentru EURO. Pe lângă Spania, România joacă amicale cu Georgia și Lituania

Oficialii din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) au...

Sergio Morate, suspectat de dublu asasinat, dus cu MAȘCAȚII la aeroport si extradat

Spaniolul Sergio Morate, acuzat de dublu asasinat asupra a...

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la expoziţia lui Ştefan Popa Popa’s FOTO

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a ieşit de la...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img