AcasăStiriEconomieMinistrul Maria Grapini - despre mediul de afaceri din Timişoara, acordul elveţian...

Ministrul Maria Grapini – despre mediul de afaceri din Timişoara, acordul elveţian şi legea IMM-urilor

Maria Grapini a fost astăzi prezentă în Timişoara pentru a participa la un eveniment destinat mediului afacerilor ce a avut loc la Universitatea de Vest, şi a ajuns să participe şi la o conferinţă de presă de la sediul PNL Timiş. “Cafeneaua oamenilor de afaceri” de la UVT a fost o discuţie deschisă între miniştrii Maria Grapini, Mariana Câmpeanu, Daniel Chiţoiu şi secretarul de stat Codrin Scutar.

Subiectele discuţiei au fost programele de finanţare, legea insolvenţei, codul fiscal 2014 şi gradul de ocupare a locurilor de muncă.

Maria Grapini s-a declarat foarte mulţumită de antreprenorii din judeţul Timiş care, conform spuselor sale, înţeleg mecanismul economiei de piaţă.

S-a văzut că Timişoara şi Aradul au antreprenori adevăraţi. Dacă nu avem oameni bine pregătiţi, bine coordonaţi şi sănătoşi nu putem avea productivitate” a afirmat ministrul Maria Grapini. “Nu au venit cu atacuri personale, ci au venit punctual, cu întrebări pertinente şi soluţii alternative. Se vede diferenţa, ceea ce e extrem de important

Aceasta a mai vorbit despre iniţiativa curajoasă de a împrumuta bani de la trezorerie, fapt ce a dus la o îmbunătăţire a mediului de afaceri. Pe lista de subiecte a mai fost şi noua lege a Întreprinderilor Mici şi Mijloci – “Avem în discuţie noua metodă de impozitare, legea impozitului pe concurenţa neloială. Prin această nouă metodă se vrea scoaterea presiunii evaziunii fiscale de pe seama celor corecţi

Alt proiect important prezentat de M.Grapini este programul început la finalul lunii aprilie de Ministerul Economiei prin intermediul Departamentului pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism care susţine şi facilitează accesul IMM-urilor la finanţare. Programul presupune un parteneriat cu autorităţile elveţiene care pun la dispoziţia băncilor – 20 de milioane de franci elveţieni (aprox 16 milioane euro) pentru companiile din domeniul de producţie, servicii medicale, turism şi comercializarea sistemelor sau echipamentelor destinate economisirii de energie.

Nu trebuie să stăm doar pe banii de la stat. Datorită acordului cu Elveţia, românii antreprenori se vor putea împrumuta de la CEC, unde se află banii primiţi, cu o dobândă foarte mică” a afirmat ministrul Maria Grapini

Sursa foto: femeiinafaceri

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente