1003571_457309251042352_1625333029_n

„Vă aduc, aşa cum am tot promis, veşti de la Bruxelles, unde îmi desfăşor activitatea în cadrul Comitetului Regiunilor” anunţă edilul care a fost instalat în funcţia de primar al comunei Dudeştii Noi, la doar 23 de ani.

Nica, în calitatea sa de membru al Comitetului Regiunilor, a fost prezent săptămâna trecută, alături de delegaţia României, la o întâlnire cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. Acesta a oferit informaţii importante despre politica agricolă comună în următorul exerciţiu financiar european, respectiv perioada 2014 – 2020. „Am aflat, printre altele, că în viitoarea programare financiară, atenţia se va concentra pe sprijinul fermelor mici. În acest sens, guvernele statelor membre vor elabora planurile naţionale astfel încât să fie acordat un sprijin diferenţiat, în funcţie de necesităţi, fermelor mici. De asemenea se vor putea acorda prime pentru ieşirea din activitatea agricolă, ce va fi egală cu subvenţia pe hectar la care se adaugă un procent de 25 la sută” a anunţat primarul penelist.

Edilul dudeştean a adus şi alte noutăţi, una dintre cele mai importante veşti pentru „micii agronomi” fiind acela că: „se propune reducerea controlului pentru ferme mici la capitolul subvenţii, pentru că în special la aceste unităţi au fost verificări excesive, situaţia fiind reclamată de către fermieri inclusiv la Comisia Europeană. În ceea ce priveşte plata la hectar, aceasta este cuprinsă şi în exerciţiul financiar 2014 – 2020 deşi a existat o luptă acerbă între statele donatoare şi cele beneficiare ale politicii agricole comune, în sensul reducerii sau eliminării acestui sprijin. Am lăsat pentru final poate una dintre cele mai importante iniţiative ale Comisiei Europene: acordarea a unei finanţări nerambursabile şi fără co-finanţare, de până la 15.000 de euro, pentru dezvoltarea fermelor mici” a adăugat Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.