AcasăStiriPoliticaParlamentul vrea să ancheteze achiziţia Ioanei Băsescu a terenului din Călăraşi

Parlamentul vrea să ancheteze achiziţia Ioanei Băsescu a terenului din Călăraşi

Marţi – 10 decembrie va fi supusă votului din plen hotărârea parlamentară prin care s-ar înfiinţa o Comisie de anchetă. Dacă această hotărâre va fi aprobată, comisia va învestiga legalitatea achiziţiei terenului agricol din Călăraşi de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu.

În cazul în care această comisie va exista, va fi formată din 15 membrii parlamentari din toate partidele prezente în parlament. PSD-ul ar avea 6 membrii; PNL-ul 4 membrii; PDL-ul 2 membrii; UDMR, PC şi PPDD câte un membru.

Mircea Toader, liderul pdliştilor, a declarat că nu este de acord cu această comisie, astfel PDL-ul nu va desemna nici un reprezentant în comisie. UDMR-ul a declarat că nu aprobă această comisie, dar în cazul în care ea va fi formată, uniuniea va desemna un membru.

Conform premierului Vicotor Ponta, preşedintele Comisiei de anchetă va fi cel mai probabil deputatul Eugen Nicolcea (PSD). Alţii membrii parlamentari parte din comisie ar fi Ioan Cupşa, Costel Alexe, Dorin-Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Gabriela Firea etc.

Ioana Băsescu a luat un împrumut bancar de la CEC Bank în valoare de peste un milion de euro pe o perioadă de 30 de ani. Cu acest împrumut şi 280.000 de euro bani proprii a cumpărat un teren agricol de 290 hectare lângă zona localităţii Nana, din judeţul Călăraşi.

Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit.” a declarat preşedintele Traian Băsescu, conform agenţiei de presă „Mediafax”, în momentul în care i-a fost cerută părerea despre această Comisie de anchetă.

Sursa foto: ioana-basescu.allby

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente