Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Crin Antonescu: „DNA nu trebuie să ia pauză niciodată, nu e o declarație normală din partea șefului statului”

- Advertisement -

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, la Timișoara, că  declarația președintelui Traian Băsescu cu privire la pauza DNA pe perioada electorală nu este normală, iar un astfel de anunț ar trebui făcut de un reprezentant DNA.

„Nu e o declaraţie normală din partea şefului statului, pentru că DNA nu trebuie să ia pauză niciodată, după cum nu iau pauză pompierii, poliţia. E o instituţie care nu are legătură cu campania electorală și trebuie să îşi desfăşoare activitatea într-un ritm și cu o agendă pe care o dictează propriile sale considerente.Altfel, sincer, noi, politicienii, suntem tot timpul în campanie electorală și asta ar însemna ca DNA să nu mai lucreze niciodată. M-a surprins declaraţia preşedintelui. Dacă DNA a hotărăște în mod nefiresc, ceea ce nu cred,  să ia o pauză ar trebui să anunţe DNA, nu preşedintele României”, a susținut Antonescu.

Vă reamintim că președintele României a declarat, conform Mediafax, într-un interviu difuzat pentru un post de televiziune din Iași că DNA și-a încetat activitatea, deoarece așa se întâmplă în toate țările civilizate, pentru ca posibilele arestări să nu influențeze campania electorală:

„Cred că au făcut foarte bine ca pe perioada campaniei, şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania. După 26 mai, DNA îşi reia activitatea, dar nici acum nu e stopată, dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA sau DIICOT dacă arestează oameni politici. Ori sunt foarte multe dosare care se derulează la DNA sau DIICOT, se investighează, sunt chemaţi la declaraţii. Nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA-ul”, a explicat Băsescu.

După această declarație, Victor Ponta a reacționat și a i-a transmis lui Băsescu faptul că președintele nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări, deoarece justiția funcționează pe criteriul aflării adevărului și a respectării, nu pe criteriul campaniilor electorale.

Președintele și-a completat apoi declarația, susțindând că el doar a răspuns la întrebarea Cum explicaţi faptul că, după ce am început, de exemplu, campania electorală, DNA a oprit motoarele?, nu că ar fi cerut el ca DNA să își înceteze activitatea.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=qbw-yH1BmUc&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore