Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalTraian Băsescu: „Știam că fratele meu era șantajat. Nu am păstrat acea...

Traian Băsescu: „Știam că fratele meu era șantajat. Nu am păstrat acea salbă, am predat-o statului”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat astăzi, într-un interviu citat de Administrația Prezidențială, că nu a discutat niciodată cu Mircea Băsescu, fratele său, despre cazul lui Sandu Anghel zis și Bercea Mondial, și drept urmare nu a luat nici un ban pentru a-l scăpa pe interlop de pușcărie:

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”, a declarat președintele.

Totuși, șeful de la Cotroceni a admis că știa că fratele său este șantajat de Bercea Mondial. Astfel, președintele susține că l-a îndemnat pe Mircea Băsescu să meargă la autorități și să depună plângere: „Anul trecut, fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului.

Șeful statului a adresat și problema salbei pe care soția sa, Maria Băsescu, a primit-o de la Snadu Anghel, din partea Regelui Cioabă, la Festivalul Romilor. Băsescu a explicat că, defapt, era doar o monedă, și că nu a păstrat-o ci a predat-o patrimoniului statului.

„Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale”, a încheiat Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

De-ale carnavalului! Viceprimarul Ruben Lațcău face anchetă cu Poliția Locală ca să vadă cine a băgat în casă…Poliția Națională

Ceea ce s-a întâmplat în Primăria Timișoara, în ultimele două zile, arată clar nivelul...

Incident de securitate! Biroul directorului tehnic al Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, a fost spart…din interior

Un fapt fără precedent a fost constatat, ieri dimineața, de către angajații Primăriei Timișoara:...

VIDEO Teroarea rromilor asupra unei familii de timișoreni demonstrează clar neputința și complicitățile autorităților publice

Astăzi, sincer vorbind, nimic nu se mai poate face! E mult prea târziu! Și...