AcasăStiriNational si InternationalTraian Băsescu: „Știam că fratele meu era șantajat. Nu am păstrat acea...

Traian Băsescu: „Știam că fratele meu era șantajat. Nu am păstrat acea salbă, am predat-o statului”

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat astăzi, într-un interviu citat de Administrația Prezidențială, că nu a discutat niciodată cu Mircea Băsescu, fratele său, despre cazul lui Sandu Anghel zis și Bercea Mondial, și drept urmare nu a luat nici un ban pentru a-l scăpa pe interlop de pușcărie:

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”, a declarat președintele.

Totuși, șeful de la Cotroceni a admis că știa că fratele său este șantajat de Bercea Mondial. Astfel, președintele susține că l-a îndemnat pe Mircea Băsescu să meargă la autorități și să depună plângere: „Anul trecut, fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului.

Șeful statului a adresat și problema salbei pe care soția sa, Maria Băsescu, a primit-o de la Snadu Anghel, din partea Regelui Cioabă, la Festivalul Romilor. Băsescu a explicat că, defapt, era doar o monedă, și că nu a păstrat-o ci a predat-o patrimoniului statului.

„Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale”, a încheiat Băsescu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente