Incompetența funcționarilor publici dăunează grav timișorenilor. 25 de chiriași ANL nu pot să cumpere apartamentele în care locuiesc datorită unei erori

- Advertisement -

Viceprimarul Traian Stoia a dezvăluit că cei care suferă cel mai mult de pe urma construcției fără autorizație a cinci blocuri ANL sunt chiriașii care doresc să achiziționeze apartamentele, dar nu pot deocamdată. Potrivit municipalității, Primăria a primit 25 de cereri de cumpărare de la timișorenii care locuiesc în acele blocuri:

„Avem 25 de cereri pentru cumpărare. Oamenii vor să cumpere, pentru că circulă zvonul că prețul de achiziție al apartamentelor va crește sau va fi cel al pieței. Cred că sunt întemeiate aceste zvonuri. Urmează să hotărască Guvernul, cum e normal”, a anunțat Traian Stoia.

Viceprimarul a explicat că pentru a primi autorizația de construcție, și pentru a intra în legalitate, trebuie cheltuiți aproximativ 20.000 de euro, dar nu s-a stabilit deocamdată cine trebuie să plătească acești bani, Primăria sau constructorii ANL. Stoia susține că cei din urmă:

„Primăria nu poate semna să plătească niște bani pe care trebuia să-i platească constructorul, adică ANL. Până acum, la blocurile B3 și B7, care sunt construite cu acte, prețul de vânzare a fost stabilit la 326 euro mp cu TVA. Au fost 50 de cereri de cumpărare, din care 11 s-au vândut cu prețul achitat integral, iar 39 au fost vândute prin programul Prima Casă. Acum avem în discuție B8 – B12, blocuri care nu sunt intabulate și nu există autorizație de construire. Singurul pas făcut înainte este faptul că ANL a scos un formular de la Primărie în vederea eliberării autorizației de construire. În mod normal, ei trebuie să contribuie cu procedura clasică pentru obținerea acesteia. Problema se pune atunci când cineva trebuie sa scoată banii. Nu văd altă soluție decât prin instanță. Deocamdată doar s-a demarat procedura de obținere a autorizației și acum fiecare evită să facă pasul următor, ca nu cumva sa fie pus să platească”, a explicat Stoia.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Zece blocuri din Timisoara intra in reabilitare termica, pe bani europeni

Trei contracte de finanțare cu fonduri europene au fost...

Incredibil! Primaria Lugoj are apartamente ANL si locuinte sociale, dar nu are cui sa le acorde

Primăria Municipiului Lugoj se află într-o situaţie ciudată. Deși...

ANL va construi un bloc pentru medici la Timişoara. Câte apartamente va avea

Super veste pentru medicii din Timişoara, din partea Agenţiei...

15.000.000 de euro pentru reabilitarea termică a 60 de blocuri. Apelul primarului Robu către timişoreni

Primăria Timişoara face primele demersuri pentru accesarea unei finanţări...

Construcţia unei case din containere – tot ce trebuie să ştii

Am văzut chiar zilele trecute, în scurta vacanţă pe...

Din aceeași categorie

Categorii Populare