Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialDrept la replică, Titus Slavici: ”La recomandarea Primăriei s-a demarat procesul obținerii...

Drept la replică, Titus Slavici: ”La recomandarea Primăriei s-a demarat procesul obținerii concesiunii parcelei de pe strada Gloriei”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe data de 4 martie 2015, Vocea Timișului prezenta un material cu ajutorul căruia trăgea un semnal de alarmă față de modul în care societatea Titus SRL, aparținând lui Titus Slavici (foto, dreapta, alături de actualul primar al Timișoarei, Nicolae Robu), patron de universitate privată și multe altele într-ale învățământului și cazării studenților. În acel articol vă prezentam cum constructorul nu respectă anumite ”standarde”, dar și că Primăria Timișoara i-a concesionat o parcelă de teren pentru ca obiectivul să beneficieze de un acces auto, vezi aici toate detaliile.

Astăzi, pe adresa de e-mail a Redacției, am primit următorul text, pe care-l considerăm drept la replică și îl publicăm în totalitate.

”Îmi exprim prin acest mail regretul şi dezacordul materialului publicat de dumneavoastră, în totală contradicţie cu realitatea şi evident scris cu rea intenţie şi rea credinţă.

Astfel subliniez următoarele:

1. Neconsultandu-se proiectul tehnic s-a comis o mare eroare confundându-se subsolul cu garaje şi adăpost special (care şi în realitatea prezenta şi pe planşă este plasat intradevar pe limita de proprietate, la 1 m de trotuar- se anexează fişierul Plan subsol A2 prelungit.pdf) şi parterul neînceput încă, care intradevar va fi la 4 m distanţă de trotuar (se anexează planşă cu parterul – Plan parter A2. pdf).
2. Toată construcţia de până în prezent este conform proiectului pe baza căruia s-a primit autorizaţia de construcţie, fiind verificată începerea şi continuarea lucrărilor de : Inspectoratul de Stat pentru Construcţii, diriginte, proiectant, rte;
3. D.p.d.v. cronologic, în 2007 s-a depus un proiect cu ieşire exclusivă pe terenul propriu prin str. Ştefan ce Mare – respins de comisia de circulaţie, recomandându-se ieşirea pe str. Gloriei ( se anexează fişierul Adresa comisie circulaţie – Ştefan cel Mare.pdf), pierzându-se 2 ani şi cheltuielile relative la proiectare şi avize;
4. Deci, la recomandarea Primăriei s-a demarat procesul obţinerii concesiunii parcelei de pe str. Gloriei, concesiune realizată prin licitaţie, preţul conform tarifelor minimale stabilite de experţii Primăriei Timişoara. Concesiunea nu este gratuită, taxele fiind achitate la zi;
5. Pe parcela concesionată se execută din bani privaţi şi o parcare publică;
6. Parcela din colţ – de 235 mp nu este în administrarea Primăriei, având o structură a proprietăţii destul de complicată, deci nu este adevărata afirmaţia că pe cele două parcele s-ar putea realiza o construcţie;
7. Nu este adevărata afirmaţia din text cum că fundaţiile nu plătesc impozit pe profit, a se vedea Codul Fiscal;
8. În plan mai general, orice investiţie în oraş creează locuri de muncă, generând venituri şi societăţilor pe orizontală – producătoare de beton, ferestre termopan, alte materiale construcţie;
9. În alte oraşe instituţiilor de învăţământ, chiar şi particulare, li s-au pus la dispoziţie suprafeţe de construcţie gratuite, ex: Lugoj, Arad. În Timişoara în schimb, terenul este proprietate personală, iar pentru obţinerea concesiunii în vederea intrării de pe str. Gloriei s-au pierdut 5 ani şi un proiect european, datorită birocraţiei vechii conduceri a Primăriei Timişoara.

În concluzie, nu înţelegem reaua credinţă a articolului Dvs, interesele din spatele acestui articol şi în ansamblu poziţia greşită faţă de investitorii din oraşul Timişoara, care sunt astfel denigraţi şi descurajaţi.

Cu deosebită consideraţie,
Prof.univ. dr. Titus Slavici”.

Cu alte cuvinte, Slavici confirmă, prin textul transmis, că ”cineva” din Primăria Timișoara (a se vedea punctul 4: ”Deci, la recomandarea Primăriei”), sugerează care este soluția pentru a reuși o astfel de construcție, în acea zonă, ceea ce pare ciudat în condițiile în care pe strada Ștefan cel Mare, stradă pe care avea acces și clădirea profesorului universitar doctor Titus Slavici, există imobile care au acces auto.

Un alt aspect ”dubios” este legat de faptul că ”6. Parcela din colţ – de 235 mp nu este în administrarea Primăriei, având o structură a proprietăţii destul de complicată, (…)”, pe Slavici nu l-a oprit nimic să-și depoziteze materialele de construcție necesare lucrării și câteva containere modulare în care probabil stau muncitorii sau depozitează sculele necesare șantierului.

În ceea ce privește execuția unei parcări publice din bani privați, am fi curioși să aflăm dacă aceasta va avea mai mult de cinci locuri.

Pe această cale, dorim să-l informăm pe domnul Slavici că ”reaua credinţă” la care face referire domnia sa și mai ales ”interesele din spatele acestui articol”, nu există. Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, Vocea Timișului este un ziar apolitic, iar așa cum bine știți, domnule Slavici, ”investitorii” din Timișoara, ca și peste tot în țara asta, nu sunt la fel ca și noi, ceea ce ne permite să scriem, în egală măsură, atât ”de bine” cât și ”de rău”, despre absolut toți cei care nu respectă, cu minimum de abatere, legea. Cu privire la expresia ”poziţia greşită faţă de investitorii din oraşul Timişoara, care sunt astfel denigraţi şi descurajaţi”, îmi permit, stimate domnule profesor, să mă îndoiesc de faptul că articolul nostru, în care tragem unele semnale de alarmă și nimic mai mult, vă va face să vă mutați ”afacerile” de pe meleagurile ”Cristeștilor” și a ”prietenului” lor Traian Stoia.

[dg]

Foto:facebook/TitusSlavici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Transportul scolar si alte linii STPT, modificari din cauza santierelor si a Festivalului Plai

Șantierul care duce la închiderea traficului din centrul Timișoarei, dar și Festivalul Plai, care...

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite în această perioadă în Timișoara,...

VIDEO Primarul Timisoarei a descoperit ”progrese semnificative” pe santierul podului Dragalina

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a publicat o ănregistrare video pe pagina sa de Facebook,...