Fundația ”Ioan Slavici” construiește (I)LEGAL, pe domeniul public, la Timișoara! CU ”SPRIJINUL” Primăriei! FOTO

- Advertisement -

Municipalitatea pare că nu-și mai revine și acordă în continuare autorizații de construcții care mai de care mai ”dubioase”.

Dacă acum câteva săptămâni vă prezentam cazul unor timișoreni revoltați că autoritățile locale și-au dat acordul pentru ridicarea unui imobil cu 5 nivele (P+3E+Er) cu 10 apartamente, la doar câțiva metri distanță de un bloc vechi cu patru etaje, astăzi vă prezentăm un nou caz, dar din altă categorie. Categoria ”Fundațiilor”, care nu doar că nu plătesc taxe și impozite, dar își mai extind ”afacerile” și pe domeniul public.

Cazul de azi
Amplasament: Intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Gloriei;
Obiectiv: Centru de Afaceri, Hosting, Cercetare, Învățământ și Cultură;
Beneficiar: Fundația pentru Cultură și Învățământ Ioan Slavici și SC Titus SRL;
Constructor: SC Titus SRL.

Ca s-o luăm cu începutul, Titus Slavici, un important om de afaceri din Timișoara, care va fi beneficiarul proiectului mai sus amintit, este patron de Universitate (!). Acesta deține, pe lângă Universitatea Ioan Slavici -instituție de învățământ superior privată-, Hotelul ”Mara”, care a fost transformat dintr-un cămin de nefamiliști în hotel, dar are și regim de cămin studențesc (?!). Tot în proprietatea afaceristului într-ale educației se mai regăsesc și Hotelul ”Moara cu noroc” din Timișoara, și cel cu același nume, din Arad.

Revenind la cazul noii construcții pe care Slavici și-o ridică la Timișoara, ”Centrul de Afaceri, Hosting, Cercetare, Învățământ și Cultură”, acesta este construit de SC Titus SRL! Am uitat să menționez, dar sunt sigur că v-ați prins! E firma aceluiași personaj, care, dacă și-ar construi această clădire și nimic mai mult, n-ar fi nicio problemă, dar nu e așa…

Construcția imobilului a început la finele anului 2014. Acum se află la stadiul de ”întărire” a betonului fundației, iar proiectul n-a fost respectat deloc! Conform documentației depuse la Primăria Timișoara, cea care a emis autorizația de construcție nr. 876 din 15.07.2014, clădirea trebuia ridicată la exact 4 metri distanță (vezi foto jos) de frontul stradal care se află pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 42. Așa cum se vede inclusiv din imaginile pe care le puteți accesa în galeria foto de mai jos, între peretele viitoarei clădiri și trotuar nu se găsește mai mult de un metru.

Ne extindem mai mult decât ne permite ”plapuma”

Un alt ”defect” constatat la fața locului este organizarea de șantier, care a fost făcută pe domeniul public. Mai exact pe colțul terenului aflat la intersecția celor două străzi, teren care aparține exclusiv Primăriei Timișoara, însă pentru a constata ilegalitatea, Primăria trebuie să și trimită pe cineva acolo, dar de ce să deranjeze? Vă spunem noi dacă nu știați, că parcela de teren în suprafață de 235 de mp, cu ”nr. top. 7166/1” este domeniu public. După cum se vede (cu ochiul liber) eu aș îndrăzni să spun că bucățica aia de pământ de 235 de mp nu mai are nici atât, dar, poate, până la finalul șantierului, va ”reveni” la dimensiunile necesare.

Panoul cu ”șantier în lucru”

Așa cum probabil știți, oricine deschide un șantier sau efectuează lucrări are obligația să afișeze datele legate de beneficiarul, constructorul lucrării, data demarării lucrării, numărul de autorizație emis de Primărie, data la care se închide șantierul și altele. Ei bine, și Fundația pentru Cultură și Învățământ Ioan Slavici, alături de SC Titus SRL, au pus acest panou, doar că el este aproape ”invizibil”. De ce? Pentru că dimensiunile lui sunt extrem de mici, e amplasat, nu pe strada Ștefan cel Mare, acolo unde adresa locației, ci pe Gloriei, după colț, pe un europalet înclinat, deasupra gardului care împrejmuiește lotul de teren care se află în posesia Primăriei Timișoara, deci nu pe terenul pe care se construiește.

”Dați-mi și mie ceva!”

Accesul în incinta viitoarului Centrului de Afaceri, Hosting, Cercetare, Învățământ și Cultură se va putea face atât de pe strada Ștefan cel Mare (pietonal) cât și de pe strada Gloriei, cel auto. Cum va fi posibil? O parcelă de pământ notată în proiect cu ”nr. top 7166/2” (vezi foto mai sus), aparținând Primăriei Timișoara a fost concesionată către Fundația lui Titus Slavici, pentru ca acesta să-și facă acces auto, asta deși putea să facă accesul și de pe strada Ștefan cel Mare, însă cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a mai ”cuiva” din Primăria Timișoara, Slavici a pus mâna, absolut gratuit (!?) pe un teren de 336 de metri pătrați, pe care-și va construi accesul auto, sau mai bine spus rampa auto care va duce la parcarea subterană pe care o va avea construcția.

Mai amintim, de asemenea, faptul că terenul ”nr. top. 7166/1” împreună cu terenul ”nr. top 7166/2” (ambele aflate în posesia Primăriei Timișoara) adunau 571 de metri pătrați, ceea ce însemna un loc care permitea Primăriei să ridice un imobil, sau să-l valorifice pentru ca cineva să-și ridice acolo o casă, zona nefiind una cu prețuri foarte mici, dar când cineva ”trebuie” să primească și ”cadouri”…

Așa cum se poate observa din imaginea proiectului, imobilul putea fi construit mult mai în spate, ceea ce ar fi permis inclusiv accesul auto de pe strada Ștefan cel Mare, dar n-a fost să fie! Așteptăm să vedem ce reacție va avea primarul Timișoarei, Nicolae Robu, față de situația amintită, pentru că am senzația că habar n-are despre ceea ce au făcut subalternii săi. Nu de alta, dar la câte note interne emite, prin care se delimitează de anumite acțiuni pe care le semnează ”ca primaru’”, nu cred că ar fi capabil de astfel de mârșăvii.

Să vă mai povestesc de pericolul la care sunt expuși pietonii care utilizează trotuarul de lângă acel gard de protecție (din plasă) instalat de muncitori? Pietonii care riscă oricând să cadă în șanțurile de lângă fundația construcției, pentru că spațiul dintre trotuar și șanț practic nu există, iar gardul a fost amplasat prea în interiror? Asta nu mai ține de Primărie, probabil… deși există Poliția Locală, care are atribuții în ”Construcții”. Să nu uităm că zona este în șantier și la nivel de stradă, întrucât lucrările de reabilitare ale străzii Ștefan cel Mare nu s-au încheiat, iar iluminatul public nu excelează pe acea porțiune de trotuar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

PSD Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Consiliul Politic Județean al Partidului Social Democrat Timiș a...

13 persoane reținute pentru furt de combustibil în Timișoara

Polițiștii din cadrul Secției 5 Urbane Timișoara au demarat...

Din aceeași categorie

Transportul scolar si alte linii STPT, modificari din cauza santierelor si a Festivalului Plai

Șantierul care duce la închiderea traficului din centrul Timișoarei,...

VIDEO Primarul Timisoarei a descoperit ”progrese semnificative” pe santierul podului Dragalina

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a publicat o ănregistrare video...

Podul Dragalina intra in reabilitare. Santier si restrictii de trafic in zona Garii de Nord

Circulați des prin zona Gării de Nord? Atenție, în...

Șantier din 2018, în plin centrul Timișoarei. Cum se va transforma Piața Victoriei

Centrul Timișoarei va intra din nou în șantier. Anul...

Robu, adresă către Compania Națională de Investiții pentru polivalenta de 16.000 de locuri

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a transmis Companiei Naționale de...

Categorii Populare