Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPompierii vin mai repede decât susțin timișorenii! Ce spun salvatorii despre incendiul...

Pompierii vin mai repede decât susțin timișorenii! Ce spun salvatorii despre incendiul de vineri, din Plopi

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vocea Timișului scria vineri, 21 martie 2015, că în jurul orei 16:45, cineva s-a ”gândit” că ar face un pustiu de bine să ”curețe la foc automat” malul râului Bega din cartierul Plopi, motiv pentru care a dat foc vegetației aflate chiar în apropierea pasarelei pietonale care duce în cartierul timișorean de pe malul celălalt al râului, Crișan. Toate acestea în condițiile în care pasarelei pietonale îi este ”atașată” o magistrală de gaz, care putea exploda.

Un locuitor al cartierului timișorean, prezent la fața locului, a precizat pentru Vocea Timișului că el a sunat la serviciul 112 pentru a solicita ajutor, însă Pompierii au sosit la fața locului abia după circa 25 de minute de la primul apel efectuat (ceea ce se poate auzi și din înregistrarea video atașată articolului de ieri).

De cealaltă parte, Pompierii susțin că ”vineri, 21 martie a.c., ora 16:53, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş a fost anunţat despre producerea unui incendiu de vegetaţie în Cartierul Plopi. În aproximativ 7 minute de la apelul care anunța incendiul, la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Forțele de intervenție au localizat incendiul la ora 17:05, nemaiexistând pericol de propagare a acestuia. Intervenţia s-a desfăşurat până la ora 17:30, incendiul fiind lichidat complet.

Timpul de răspuns al serviciilor profesioniste pentru situații de urgență a fost asigurat în conformitate cu criteriile operaționale stabilite de pevederile Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 360 din 14 septembrie 2004 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind structura organizatorică și dotarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență” susțin reprezentanții ISU Banat.

Ca urmare a faptului că Vocea Timișului a notat că ”Salvatorii au reușit abia după alte trei minute să pornească ”vechitura” cu care să împrăștie apa pentru stingerea incendiului” (fapt care, de asemenea, se poate observa din înregistrarea video, care a și fost tăiată în perioada în care aceștia nu-și ”găseau locul”), ISU ne mai comunică faptul că ”mijloacele de intervenție aflate în componența parcului auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş sunt supuse verificărilor și întreținerii zilnice pentru asigurarea intervențiilor la care echipajele operative sunt solicitate.

Reamintim, totodată, că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoanele fizice şi juridice aflate în apropierea locului de manifestare a incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe au obligaţia să intervină cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora.

Nu în ultimul rând, asigurăm cetăţenii că echipajele de pompieri salvatori sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru care sunt solicitate.
În speranţa că informaţiile noastre vă vor fi de folos, vă asigurăm de aceeaşi transparenţă şi disponibilitate în mediatizarea misiunilor specifice, destinate asigurării climatului de securitate la nivelul comunităţii şi protejarea bunurilor acesteia”.

Poliția, în schimb, a rămas tot fără nicio reacție!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Lacrimi și suspine! Părinții sunt dezamăgiți că, după incendiu, primarul Fritz nu a venit cu televiziunile și la grădinița municipalității

Aseară, în zona centrală a Timișoarei, a izbucnit un mic incendiu, la una dintre...

Cinism în formă pură! Primarul Dominic Fritz aplică tehnici de manipulare pentru to(n)ți ca să scape de Ionuț Nasleu de la Piețe SA

Remeber: primul lucru, după ce a fost instalat în funcția de primar al municipiului...

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...