Lacrimi și suspine! Părinții sunt dezamăgiți că, după incendiu, primarul Fritz nu a venit cu televiziunile și la grădinița municipalității

- Advertisement -
Aseară, în zona centrală a Timișoarei, a izbucnit un mic incendiu, la una dintre cele mai în vogă grădinițe din orașul de pe Bega, unitate de învățământ preșcolar situată pe strada Dimitrie Paciurea.
La fața locului, pompierii au trimis mai multe echipaje și, în timp record, datorat și apropierii față de obiectiv, au reușit să potolească flăcările, astfel încât, din fericire, afectat a fost doar acoperișul clădirii, pe o suprafață de cca 5 metri pătrați.

Până în acest moment, nu se cunosc cauzele incendiului! Ce se știe cu exactitate este că imobilul aparține Primăriei municipiului Timișoara și că, dintr-o altă fericire, la ora izbucnirii incendiului, în Grădinița nr 22 de pe strada D. Paciurea, nu se aflau nici copii și nici personal administrativ sau didactic. Ceea ce e foarte bine!

Mai mult, incendiul a trecut aproape neobservat și în mass-media, fiind consemnat discret ca simplu eveniment. Fără prea mare tam-tam deși, incidentul de la unitatea preșcolară a survenit la nici 72 de ore după un altul de acest gen, care a avut loc, sâmbătă dimineața, în hala cu flori din Piața 700 din Timișoara.

Acum, există o serie de similitudini între cele două evenimente nefericite. Așa cum, la fel de bine, există și diferențe! În primul rând, ambele obiective publice, atât Piața 700 cât și Grădinița nr 22 de pe strada D. Paciurea, aparțin de Primăria Timișoara.

Așadar, municipalitatea este cea direct responsabilă cu investițiile, cu managementul și cu bunul mers al lucrurilor. În concluzie, avem două incendii, în două obiective care, de 4 luni, sunt în subordinea primarului Dominic Fritz.

În același timp, avem și o diferență de pagubă între cele două evenimente nefericite: în incendiul de la Piața 700 au ars cca 200 mp de pereți și tavane casetate, iar în cazul Grădiniței nr 22 de pe strada Paciurea doar 5 mp de acoperiș. Dacă contează!

Dubla măsură

Cert e că, indiferent cum o dai, cele două incendii, ambele din patrimoniul Primăriei Timișoara, au avut parte de reacții total disproporționate din partea useristului Dominic Fritz.

În cazul evenimentului din hala cu flori, care aparține de Piața 700, primarul a convocat presa la fața locului și, în plină zi de sâmbătă, și a cerut demisia directorului Piețe SA, Ionuț Nasleu, adoptând un discurs absolut demagogic și plin de cinism:

Acest incendiu nu este doar un accident, ci si un simbol al incompetentei cu care a fost condusă societatea Piețe SA, este un simbol al incompetentei grotești cu care s-a înconjurat domnul Robu si eu voi cere Consiliului de Administrație să facă o ședință de urgență si sa-l demită pe domnul Nasleu. Aceasta situație nu ne surprinde.  Eu mă aștept ca un director să nu facă concedii in alte tari, ci sa se ocupe de problemele reale ale piețelor. Noi, din partea Primăriei, o sa susținem cu tot ce putem, dar eu mă aștept ca compania Piețe sa își facă treaba. Absenta lor de aici spune foarte multe si aceasta ignoranța este unul dintre motivele pentru care eu cer demiterea domnului Nasleu”.

La evenimentul mediatic din Piața 700, căci despre un asemenea eveniment vorbim, nu despre altceva, Fritz a venit însoțit de viceprimarul Cosmin Tabără, tocmai pentru a da mesajul public că nici liberalii nu îl mai susțin pe Ionuț Nasleu în fruntea Piețe SA, acolo unde fusese promovat de Nicolae Robu.

Revenind la discursul lui Fritz, este cât se poate de evident că Nasleu nu poate fi blamat că era în concediu, când a izbucnit incendiul în piața cu flori cu atât mai mult cu cât cererea sa de zile libere este semnată de instituția condusă de Dominic Fritz.

Deci, nu fugise de la serviciu, ca să stea la plajă! Și nici nu poate fi blamat Nasleu pentru că PMT, instituție condusă acum de Fritz, nu a investit bani, de mai bine de un deceniu, în infrastructura Piețe SA și că liberalul s-a descurcat, în cel mai pur stil românesc: așa cum a putut și cu ce a avut!

Ieșire în decor

Este cât se poate de clar, în special pentru cei care cunosc jocul politic că Fritz a vrut să scape de Ionuț Nasleu și s-a cocoțat pe un incendiu. Fără victime, ci doar cu pagube materiale. Mai mult, useristul i-a ajutat și pe liberali care, fie vorba între noi, oricum ardeau de nerăbdare să-i mai idea un brânci lui Nasleu pe scări, după ce l-au dat afară și din partid, odată cu plecarea lui Nicolae Robu de la PNL!

Și, acum, avem un alt incendiu, tot la un obiectiv al Primăriei Timișoara. De această data, la o grădiniță. Tot fără victime și tot cu daune material! Doar că, de această data, primarul Dominic Fritz nu a mai convocat presa pe strada Paciurea, în fața unității de învățământ, așa cum a făcut-o în speța de la Piața 700.

Și nici nu a cerut vreo demisie. Nici măcar a femeii de serviciu! L-a trimis, ca pe un buzdugan, doar pe viceprimarul său, liberalul Cosmin Tabără care, alături de o poză pe Facebook, a anunțat că, în maxim 3 zile, acoperișul Grădiniței nr 22 va fi adus la starea inițială.

Între timp, pompierii de la ISU au anunțat, în mod miraculos și absolut surprinzător că, în această situație, Primăria Timișoara nu este culpabilă, întrucât nu vorbim despre vreun scurtcircuit electric sau vreo neglijență, ci de o mână criminală. Recte, ”folosirea intenționată a sursei de aprindere”.

Mai mult, ”detectivul” Tabără, plusează: ”Nu este exclusă varianta unor oameni ai străzii, mai ales că la o vizită în teren am observat că lipsește o parte din gard. Ipoteza este că, în cursul serii, cineva a urcat pe scara lateral și a făcut focul în pod”.

Indiferent că e vorba de boschetari sau nu și chiar dacă aceștia au încercat să-și frigă o bucată de carne în podul grădiniței ultracentrale, situate la 2 pași de Poliția Municipiului Timișoara, imobilul nepăzit și nesecurizat rămâne tot al municipalității conduse de Dominic Fritz.

Cum ar fi fost dacă, pe raționamentul oamenilor străzii, ziua în amiaza mare, cu copiii în sala de mese, care nu sunt tocmai liniștiți, în pod, boschetarii s-ar fi strâns în jurul unui ceaun? Sau să frigă o slănină!? Cine ar fi fost de vină, atunci? Robu? PSD?

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=hiiDWgWTBOs]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare