Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieStoia bate palma cu irakienii. Gratuități RATT pentru refugiații din Timișoara

Stoia bate palma cu irakienii. Gratuități RATT pentru refugiații din Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Viceprimarul Traian Stoia a declarat vineri că va extinde gratuitățile la mijloacele de transport în comun din oraș pentru refugiații din Irak stabiliți în Timișoara. Conform datelor oficiale, în Timișoara trăiesc aproximativ 20 de refugiați irakieni. Demersul pentru gratuități a venit din partea Asociației Serviciul APEL, organizație care oferă servicii de formare-integrare profesională gratuită pentru persoane dezavantajate și  servicii de inserție socio-profesională a migranților din țările terțe.

„Este vorba despre 20 de persoane de naționalitate irakiană care au nevoie, pentru a se deplasa, de niște abonamente, care să asigure un transport urban gratuit. Există o adresă către Primărie, care va fi avizată pozitiv pentru aceste legitimații, pe care RATT le va trece pe protocol. În Timișoara, de ani buni, există un spațiu unde sunt cazați și unde li se oferă condiții de integrare refugiaților care, în căutarea unei vieți mai bune, și-au părăsit țara și au ajuns pe meleaguri străine. Este o problemă tratată cu seriozitate de Națiunile Unite si UE. Eu sper că problema asta, în cursul săptămânii viitoare, se va putea rezolva”, a declarat Stoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare