Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrație15.000.000 de euro pentru reabilitarea termică a 60 de blocuri. Apelul primarului...

15.000.000 de euro pentru reabilitarea termică a 60 de blocuri. Apelul primarului Robu către timişoreni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timişoara face primele demersuri pentru accesarea unei finanţări europene în valoare de 15.000.000 de euro. Banii vor merge pentru reabilitarea termică a cel puţin 60 de blocuri. Deocamdată însă, primăria a contractat firme care să se ocupe de întocmirea documentaţiei necesare pentru accesarea finanţării pentru doar 29 de blocuri.

Primarul Nicolae Robu a explicat astăzi că „Am scos la licitaţie proiectarea în vederea depunerii spre finanţare a reabilitării termice a 29 de blocuri de locuinţe. Aceste blocuri care fac obiectul acestei licitaţii sunt în zonele Dâmboviţa , Arieş, Averescu, Ştiinţei -Martirilor, Aradului – Torontalului, Lipovei – Popa Şapcă, Soarelui – Odobescu Complex. Şi, repet, sunt 29 de blocuri. Vom continua şi vom scoate la licitaţie proiectarea şi pentru alte blocuri, vom merge pe loturi, vrem să eficientizăm această activitate şi de aceea nu vrem să aşteptăm, îi rog pe cetăţenii care doresc să beneficieze de aceste proiecte să se mişte repede, pentru că aici regula este primul venit, primul servit. Noi vom putea să accedem la o sumă importantă, dar cine nu se grăbeşte rămâne mai la urmă. Noi avem acum o listă de blocuri, dar dacă nu se răspunde, sărim şi mergem la cei care au venit ulterior cu declararea interesului, dar care acum percutează”.

Edilul timişorean susţine că şi în ciclul trecut de finanţare proiectul a fost implementat cu succes. Viziunea sa este însă contrazisă chiar de suma pe care municipalitatea a trebuit să o achite din fonduri proprii pentru că nu a putut accesa finanţare europeană. Din cele 10.000.000 de euro pe care ar fi trebuit să le primească de la UE, primăria a plătit o treime din propriul buget pentru că lucrările fie nu au fost realizate la timp, fie au fost cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare