Legile prost făcute și lenea parlamentarilor, motive de supărare pentru Robu: „Dacă e nevoie de închisori suplimentare, să fie construite şi mai multe”

Situaţia halucinantă la Primăria Timişoara unde un funcţionar s-a văzut nevoit să îşi plătească din venituri proprii un avocat pentru a se apăra în instanţă după ce a fost dat în judecată de o familie de ţigani. Omul s-a trezit cu un proces după ce a demolat, în baza legii, un imobil construit ilegal.

Primarul Nicolae Robu a admis că situația este un aberantă şi că legile se contrazic între ele şi devin astfel interpretabile. „Eu de multe ori trebuie să dau explicaţii pentru lucruri care evident nu sunt făcute de mine. Primarul are un aparat de specialitate, de aceea sunt sute de oameni în acest aparat, ca să facă aprecieri din poziţiile în care se află ei şi privind oportunitatea unor lucruri şi eficienţa şi evident legalitatea a tot ce face care trebuie să fie mai presus de orice. Oamenii vin şi îmi spun că e în regulă tot ce facem şi semnează de legalitate. Eu ca primar ce aş putea să fac atunci. Nu e normal să semnez? Și ei să spun da, e legal, e eficient şi să semnez, reprezint instituţia într-un angajament şi lucrurile pornesc şi după aceea mă trezesc că cine cineva şi spune păi, a greşit, e greşit că trebuia şi nu ştiu ce aviz. E greşit, şi eu spun că trebuie să vedem. Chem aparatul de specialitate şi ei explică noi am interpretat că nu trebuie în acest context mai ştiu eu ce. Ceea ce evident că trebuie şi apare un litigiu şi se ajunge la sancţiuni, să plătească primarul 5.000 de lei ca persoană fizică. Păi nu e aberant aşa ceva?”

Primarul spune că principalii vinovaţi pentru modul în care legile pot fi interpretate sunt parlamentarii. ”Asta trebuia să facă PSD ajuns la guvernare, ajuns să aibă majoritate în Parlament. Să corecteze legislaţia astfel încât cetăţenii de bună-credinţă şi din sectorul public şi privat să fie apăraţi şi cei de rea-credinţă să fie pedepsiţi şi mai aspru decât au fost până acum. (…) Dacă e nevoie de închisori suplimentare, să fie construite şi mai multe dacă oamenii nu înţeleg să respecte legea. Eu am venit cu câteva lucruri faţă de parlamentari în ultimii patru ani. Dar ştiţi care e paradoxul? Ei nu fac nici pentru ei, eu nu înțeleg ce dracu caută în Parlament”, a comentat edilul.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=-91jkxwYI8A&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img