Insolventa Maratti s-ar putea trezi cu un proces pentru că nu a finalizat lucrările la Sala Polivalentă. Ce spune Robu

- Advertisement -

Problemele dintre firma Maratti, intrată în insolvenţă, şi Universitatea Politehnica din Timişoara ar putea să fie rezolvate în instanţă.

Mărul discordiei? Lucrările la Sala Polivalentă de lângă Baza II a UPT, obiectiv început pe vremea când primarul Nicolae Robu era rector al UPT, acum circa şase ani, și nefinalizat nici acum. Cu toate că odată ales edil-șef al Timișoarei Robu a intrat în parteneriat cu UPT pentru a finanța finalizarea construcției, obiectivul este încă rămas în șantier, după ce Maratti, antreprenorul principal a intrat în insolvență.

Primarul Nicolae Robu a explicat astăzi că obiectivul „Apar dispute pe acest subiect între firma, aşa prăpădită aşa cum e ea, şi titularul de proiect, Univesitatea Politehnica din Timişoara. Până la urmă să vor găsi soluţii, chiar şi în instanţă, dacă nu se va putea amiabil. Eu sunt foarte dezamăgit de firma Maratti, sunt foarte dezamăgit de domnul Raţiu, pentru atitudinea pe care a avut-o de-a lungul timpului faţă de acest obiectiv. Va fi în cele din urmă finalizat. Este păcat că a durat aşa de mult timp, sigur, spre bucuria unora care au considerat că pot să mă critice pe mine că acest obiectiv nu a fost finalizat, de parcă eu aş fi de vină că o firmă nu îşi face datoria. Universitatea Politehnica e titular, primăria nu are decât rolul de cofinanţator. Dacă nu se pot înţelege nicicum, desigur că Politehnica va recurge la instanţa de judecată. Nu ştiu chiar exact care este situaţia în momentul de faţă. Ştiu că li s-a cerut să predea situaţia cu ce s-a făcut pentru a se căuta un alt executant pe mai departe, pentru că în acest om şi în firma sa nu mai există încredere, nici eu nu mai am încredere. De atâtea ori nu s-a ţinut de cuvânt încât nici eu, nici conducerea Univesităţii Politehnica nu mai avem încrede. Este foarte greu să găseşti pe cineva care să preia o astfel de lucrare”.

Contribuția Primăriei Timișoara la finalizarea obiectivului se ridică la 10.000.000 de lei, asigurând municipalității o cotă parte de 50% din valoarea obiectivului.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=ap1B2FaBatc&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Vesti despre stadion sau polivalenta mare? Vicepremierul Vasile Suciu vine la Timisoara

Consiliul Județean (CJ) Timiș anunță că în cursul zilei...

Stadion, sala polivalenta? CJT vrea sa alegi ordinea principalelor 10 investitii majore pentru Timisoara

Consiliul Județean (CJ) Timiș a anunțat, prin intermediul președintelui...

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire...

Robu face sondaj pe Facebook privind plombarile pe ninsoare si ploaie

Primarul Timişoarei vrea să ştie: doriţi plombarea drumurilor chiar...

Din aceeași categorie

Categorii Populare