cj-timis

Cu 14 consilieri în CJ Timiş, PNL nu se lasă şi face tot posibilul să bată palma cu PMP pentru a forma o nouă alianţă prin care să preia conducerea CJ Timiş.

Postul de preşedinte care i-a revenit lui Sorin Grindeanu în baza alianţei dintre PSD, PMP şi ALDE este vacant după ce acesta a fost numit premier al României. Amintim că raportul de forţe din CJ Timiş este următorul: PSD – 16 aleşi judeţeni, PNL 14, PMP- 5, ALDE – 2, iar pentru numirea unui noi preşedinte este nevoie de o majoritate de 19 voturi.

“E un apel obligatoriu. Cine ar putea să procedeze în alt fel? Noi suntem într-un joc politic în care fiecare actor încearcă să îşi maximizeze îndeplinirea obiectivelor, şansele la tot ce poate. Nu mă pot exprima. În mod normal şansele sunt cel puţin la acelaşi nivel la care au fost în iunie când situaţia a fost la limită. Vedeţi, atunci nimeni nu a fost deranjat să vadă că se creează o alianţă împotriva naturii între PSD şi PMP, da? Ei, dacă vrea PNL să facă o alianţă, şi a vrut şi atunci, ca să fie limpede că atâtea prostii s-au scris pe acest subiect. De ce să fie de vină cineva din PNL. Nu înţelegeţi că nu a vrut conducerea naţională a PMP nici la Timiş, nici la Caraş, nici altundeva, nu a vrut, asta a fost orientarea. Conducerea naţională a PNL a spus că va face opoziţie la PSD. Exprimarea generală a fost generică, a face opoziţie la PSD înseamnă în general a face opoziţie şi în Parlament şi în teritoriu şi dacă înseamna asta, pe cale de consecinţă se creează premise de unificare locală a dreptei. În orice caz termeni precum securea războiului sunt total deplasaţi. PSD va încerca să ţină PMP aproape şi pe ALDE evident, noi încercăm să creăm o altă alianţă, lucrurile se vor întâmpla într-un fel sau altul. Indiferent de cum se vor întâmpla, noi trebuie să ne strângem mâinile să mergem mai departe. Nu este o alianţă cu x sau cu y monopolul nimănui, până la urmă fiecare îşi joacă şansele, fără nicio supărare. Dacă noi reuşim, mergem cu o noua majoritate şi cu toate consecinţele de rigoare şi eu fac tot şposibilul să reuşim aşa cum am făcut şi în iunie, asta e realitatea, nu aşa cum s-a colportat în iunie. Nu a venit Falcă să negocieze pentru noi, ci când s-a văzut că PMP nu doreşte indiferent câte am oferit noi, la oferta noastră Falcă a adăugat şi un post bun la Arad pentru PMP şi atâta tot şi tot. Nu s-a dorit de către PMP”,a declarat Nicolae Robu.

Amintim că omul propus de PSD pentru a ocupa locul lui Grindeanu este Călin Dobra, consilier judeţean care până mâine are de ales între a renunţa la la mandatul de deputat sau la cel de ales judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.