VIDEO Primul protest #rezist din 2018, la Timisoara. Peste 3.000 de oameni in strada

- Advertisement -
Sunteţi nemulţumiţi de modificările aduse Legilor Justiţiei de majoritatea PSD -ALDE? Puteți ieși în stradă să vă spuneți păsul, chiar în această seară, de la ora 18. Vă așteaptă în Piața Victoriei din Timișoara alți 2.500 de participanți care și-au confirmat prezența prin intermediul Facebook. Organizatorii protestului explică motivele ieșirii în stradă astfel:

„Sâmbătă, 20 ianuarie, Timișoara se alătură Bucureștiului într-un protest masiv, pentru a ne arăta dezacordul cu măsurile luate de majoritatea parlamentară. Legile justiției care au ajuns la președinte, codurile penale care vor fi discutate în noua sesiune parlamentară, codul fiscal, atitudinea politicienilor puterii față de mecanismele democrației, toate afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor.

Veți întreba poate cu ce rost? De ce am mai ieși la un nou protest, când oricum nu reușim să schimbăm nimic? Noi vă întrebăm cu ce rost să stai acasă? Cu ce rost să nu te implici? Cu ce rost să privești de pe margine? Sigur, politicienii puterii au ignorat protestele din ultima perioadă. Au mers înainte cu o îndărătnicie greu de îmaginat. Au găsit și strategia perfectă: mii de incizii care să ne imunizeaze la acțiunile lor și să ne lase deznădăjduiți. Dar ce ar trebui să facem acum? Să capitulăm?

Nu! De fapt, de acum trebuie să ne asumăm cu atât mai mult responsabilitatea. Democrația nu este de nepierdut. Ea trebuie apărată în fiecare zi, iar situatia in care ne aflăm astăzi există tocmai din cauza unui deficit de implicare. Dacă ne-am fi asumat de exemplu din timp că nu ne dorim personaje dubioase şi corupte în funcțiile de conducere, am fi presat pentru o reforma reală a clasei politice. Ne-am fi asumat cu adevărat votul, mustrându-i pe cei care nu-şi țineau promisiunile, şi ne-am fi ales singuri ce fel de țară ne dorim. În schimb, pentru prea mult timp, noi am văzut Statul ca pe un corp străin. Am omis să ne amintim că noi suntem Statul. Că noi suntem cei care decidem ce fel de politică se face în această societate. Că noi singuri ne decidem viitorul. Chemarea de acum nu mai este doar despre peticirea unor măsuri politice absurde. Gata! De acum schimbăm felul în care se lucrează pentru interesul public. De acum devenim cu adevărat responsabili.

Pe 20 ianuarie 2018 vom face tocmai aceasta. Cu responsabilitate, ne asumăm că suntem cetățeni ai României şi că ne dorim schimbarea clasei politice şi a societății româneşti. Numai împreună putem reuşi!

Rămâneţi pe Vocea Timişului pentru a afla detalii din cadrul manifestaţiei de la Timişoara.

Aproximativ 3.000 de oameni au ieşit în stradă, în această seară, la Timişoara. Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei, acolo unde au adus şi o caracatiţă cu chipurile mai multor membri PSD. Aceştia au afişat şi chipurile parlamentarilor PSD şi ALDE din Timiş care au votat Legile Justiţiei. Pe fotografia cu chipul său, deputatul ALDE Marian Cucşa a fost ridicat la rangul de senator.
În jurul orei 19:30 protestatarii au plecat într-un marş pe ruta parcarea de la Modex – liceul MIU – strada 20 Decembrie 1989 – Primăria Timișoara – pe bulevardul Regele Ferdinand I -Republicii.

AICI puteţi vedea o transmisiune făcută de unui din organizatori pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare