Iată de ce, deloc întâmplător, Teatrul Națonal din Timișoara a programat reprezentația spectacolului ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale cu două săptămâni înainte de alegeri. Spectacolul se joacă de trei ani cu sala plină, susținut de actorii Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Ion Rizea, Doru Iosif, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian JIvan, Valentin Ivanciuc și Ionuț Pîrvulescu.

Povestea e simplă. O cunoaștem cu toții și, iată, încă o trăim cu toții: campanie electorală, multă gălăgie, fapte puține, alianțe mai vechi și mai noi, prietenii de conjunctură (politică). Pare că ce vedem la televizor – de la emisiuni politice la can-canuri – și textul lui Caragiale nu diferă decât în interpretare, iar aici cel care câștigă este Spectacolul. În rest, nici măcar nu mai apucăm să ne gândim că, de la una la alta, trebuie să tarversăm timpul.

”O scrisoare pierdută”, capodopera lui Caragiale, poate fi (re)văzută joi, pe 16 otombrie, pe scena mare a Naționalului timișorean. Flamboaiantul spectacol semnat de Ada Lupu spune, mult mai bine și cu mult mai mult umor, fix aceeași poveste care se întâmplă din patru în cinci ani, la noi: alegeri și aleși care se vor din nou aleși, cu orice preț.

Foto: Adrian Pîclișan/TNTm

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.