Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”O scrisoare pierdută”, pe scena Teatrului Național din Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Iată de ce, deloc întâmplător, Teatrul Națonal din Timișoara a programat reprezentația spectacolului ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale cu două săptămâni înainte de alegeri. Spectacolul se joacă de trei ani cu sala plină, susținut de actorii Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Ion Rizea, Doru Iosif, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian JIvan, Valentin Ivanciuc și Ionuț Pîrvulescu.

Povestea e simplă. O cunoaștem cu toții și, iată, încă o trăim cu toții: campanie electorală, multă gălăgie, fapte puține, alianțe mai vechi și mai noi, prietenii de conjunctură (politică). Pare că ce vedem la televizor – de la emisiuni politice la can-canuri – și textul lui Caragiale nu diferă decât în interpretare, iar aici cel care câștigă este Spectacolul. În rest, nici măcar nu mai apucăm să ne gândim că, de la una la alta, trebuie să tarversăm timpul.

”O scrisoare pierdută”, capodopera lui Caragiale, poate fi (re)văzută joi, pe 16 otombrie, pe scena mare a Naționalului timișorean. Flamboaiantul spectacol semnat de Ada Lupu spune, mult mai bine și cu mult mai mult umor, fix aceeași poveste care se întâmplă din patru în cinci ani, la noi: alegeri și aleși care se vor din nou aleși, cu orice preț.

Foto: Adrian Pîclișan/TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare