Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieClanul Cârpaci face legea în cimitirele din Timișoara

Clanul Cârpaci face legea în cimitirele din Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urmă cu 4 ani, țiganii din clanul Cârpaci au dezgropat un membru al familiei , în vârstă de 16 ani, din cimitirul din Calea Buziașului și l-au mutat în cavoul din cimitirul de pe Rusu Șireanu. Viceprimarul Traian Stoia susține că mortul a fost mutat fără vreo autorizație de exhumare și înhumare. La momentul respectiv, cavoul avea autorizație de construire și era o clădire decentă. Între timp însă, construcția a devenit de două ori mai mare, iar Primăria a făcut cerere în instanță pentru o autorizație de demolare, aviz pe care l-au și primit.

“În cimitirul din Calea Buziasului există un mormânt cu o spărtura pe placa. Acolo era îngropat un tânăr de 16 ani. După înhumare, Cârpaci Ionică, tatăl tânărului de 16 ani, solicită și obține de la primarie un permis de lucru în vederea amenajării unei construcții funerare prin care i s-a aprobat executarea unui cavou suprateran cu o înălțime maxima de 1.8 metri si cu o anume volumetrie aprobată. Cârpaci Ionică nu respectă toate datele din proiect, nu respecta niciun fel de conditii pe care le impunea proiectul și ajungem la o cu totul altă construcție. Înalțimea e dublă, volumetria la fel. Trebuia să respecte și cei 80 de cm obligatorii între 2 morminte. Fiul lui Cârpaci Ionică este îngropat acolo.”

Edilul a povestit în continuare că atunci când mortul a fost adus pentru reînhumare, paznicii cimitirului a cerut să vadă aprobările de mutare. Țiganii au refuzat să îi arate paznicului vreun document, iar până l-a urmă l-au și luat la bătaie. Astfel, Primăria cere Poliției să cerceteze cazul și, în același timp, face o cerere de demolare a cavoului. Municipalitatea obține, într-un final, cererea, dar, explică viceprimarul, nu se pot începe procedurile de demolare deoarece în cavou este îngropat tânărul de 16 ani, iar Primăria ar putea fi acuzată de profanare de morminte.

“În 28 decembrie 2010, Primăria solicită Secției 2 Politie si Sectiei 3 să afle stadiul cercetărilor și procesul verbal încheiat in 24 decembrie. Cele două sectii comunică primăriei că cercetările sunt în curs, că există 2 dosare penale în lucru, înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Am solicitat o ordonanță de exhumare. Primăria obține în decembrie 2010 autorizația de demolare pentru cavou. Cârpaci Ionică contestă această dispoziție în ianuarie 2011 și, drept urmare, fiind proces pe rol, nu se poate pune în executare. Dispoziția nu poate fi pusă în operă pentru că defunctul se află în capelă, iar Primăria ar fi acuzată de profanare de morminte”, a concluzionat viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Largirea drumului Timisoara – Mosnita Noua intra in faza de licitatie pentru executie

Proiectul Consiliului Județean Timiș (CJT) de lărgire la patru benzi a drumului județean care...

VIDEO Femeie izbita in plin de un microbuz in timp de traversa neregulamentar

Sfârșit tragic pentru o femeie în vârstă de 60 de ani, în această dimineață,...

VIDEO! Tupeu fără margini, în Calea Buziaşului. Tineri filmaţi cum furau o bicicletă în plină zi

Tupeu fără margini, la Timişoara. Doi tineri au fost surprinşi în timp ce furau o...